Winkelstraat

Welkom in de winkel van Daphne Engelke

De Viltbloemist

Geïnspireerd door de schoonheid van bloemen creëert Daphne als dé Viltbloemist van Nederland hun evenbeeld van natuurlijk wolvilt. Fris, getailleerd en vooral persoonlijk zijn kernwoorden die passen bij deze getalenteerde vrouw en haar ondernemerschap. Daphne werkt daarom niet met grote voorraden, maar maakt juist persoonlijke boeketten op maat, voor rouw, trouw en interieur.

“Je bent ook altijd welkom in mijn atelier aan huis in Eindhoven om de bloemen in het echt te komen bewonderen en we samen een proefboeket kunnen samenstellen van de ‘pasbloemen’ die ik heb liggen!”

Neem contact op met Daphne en laat een boeket helemaal naar wens maken.

Maak kennis met dé Viltbloemist

Wij kennen Daphne als een gedreven en leergierige vrouw, die echt een passie heeft voor bloemen en boeketten. Die passie stopt ze in haar creaties en daarmee wakkert ze ook een liefde voor Viltbloeiers aan bij iedereen die er haar ogen op laat vallen.

“Ik ben creatief, enthousiast, blij ei en wil alles graag perfect doen waardoor ik regelmatig tegen mijn grenzen aan loop”, vertelt Daphne over zichzelf. Daphne doet veel en doet het voor de volle 100%, wat in haar vier jaar als ondernemer zorgde voor veel persoonlijke, creatieve en zakelijke groei. Met als resultaat prachtige projecten zoals het verzorgen van aankleding voor de Woon- en Designbeurs, de Viltbloemist Academy en meest recent de boeketjes voor onze Koningin en Prinsessen voor de Koningsdag viering 2021. (Hier lees je Daphnes verhaal over deze bijzondere Koningsdag) 

Of de Viltbloeiers gemaakt worden voor de Koningin, een aanstaande bruid of ‘gewoon’ voor bij iemand in huis of op kantoor, Daphne maakt elke afzonderlijke bloem met veel liefde speciaal voor de ontvanger op maat. Van het ontwerp en het knippen van het duurzame wolvilt, dat zij bij een familiebedrijf op Texel bestelt, tot het nauwkeurig schikken van het boeket en zorgvuldig verpakken voor verzending. 

De passie en creativiteit zit tot diep in de vezels van elk bloemblaadje, dat zie en voel je.
Wil jij zelf ook Viltbloeiers leren maken? Dat kan! Volg een van de vele workshops online via de Viltbloemist Academy.

Lang genieten

Daphne onderscheid zich als Viltbloemist door haar persoonlijke aandacht en blik op de toekomst. Bij een nieuwe aanvraag wordt er rekening gehouden met allerlei aspecten, zoals lievelingskleuren, voorkeur voor specifieke bloemen en wanneer van toepassing zelfs de vaas en ruimte waar het boeket komt te staan.
“Geen bulk, geen voorraad, iedere bloem die mijn klant ontvangt is echt alleen voor hem of haar gemaakt. Daarnaast maak ik mijn stelen niet met bloemistentape maar met ijzerdraad en wol waarmee de bloemen nog steviger en duurzamer zijn en nog langer mooi blijven.”
Dat betekent dat je een boeket krijgt dat perfect bij je past en waar je ontzettend lang van kan genieten. Een duurzamere en uiteindelijk veel voordeligere keuze dan keer op keer een vers boeket. 

Bruidsboeketten maakt Daphne regelmatig. Natuurlijk voor koppels die binnenkort in het huwelijksbootje stappen, maar ook voor stellen die al getrouwd zijn gaat zij graag aan de slag en recreëert ze het trouwboeket natuurgetrouw op basis van de trouwfoto’s. Een bijzonder aandenken aan de mooiste dag van je leven.

Bezoek de website www.viltbloemist.nl voor meer informatie over de prachtige Viltbloeiers en creatieve workshops en volg Daphne op Instagram @viltbloemist voor fijne kijkjes achter de schermen, bloembetekenissen en live sessies over bloemschikken.