Winkelstraat

Jouw shopnaam hier?

Een aantal van de fijne aspecten aan 'het huren van een pandje':

 • Extra promotie en bereik
 • Goed voor de vindbaarheid van jouw website (netwerk & SEO)
 • Verbinding met gelijkgestemde creatieve ondernemers
 • Geweldige illustraties die passen bij jouw bedrijf in bruikleen
 • Extra support vanuit alle Handmade in Holland kanalen
 • Samen groeien en elkaar ‘opliften’

Er is nog genoeg ruimte in deze digitale winkelstraat voor meer pandjes en nieuwe creatieve ondernemers. Op deze pagina is alle informatie te vinden over wat het betekent om deel te nemen aan dit unieke concept. Elke maand worden er nieuwe pandjes toegevoegd, zal jouw bedrijfsnaam als volgende nieuw uitgelicht merk stralen in deze online omgeving?

De HIH Winkelstraat - Wat is het?

Een plek op de HIH website waar prachtige handmade ondernemingen samen gepresenteerd worden aan handmadelovers. Elke onderneming krijgt een eigen winkeltje in de straat, hiervoor wordt voor elke ondernemer een Amsterdams pandje geïllustreerd met bedrijfsnaam en kleine elementen die refereren aan de stijl en het aanbod. De bezoeker kan in de winkelstraat op een winkelpandje klikken en komt zo bij een uitgebreide profielpagina over deze ondernemer. Dit is altijd een vrolijke, overzichtelijke en goed gevulde pagina waarop een bezoeker het merk en vooral de ondernemer beter leert kennen. (Verderop meer over de inhoud.)  
De winkelstraat is een exclusieve omgeving, om een mooi gebalanceerd aanbod te blijven presenteren aan bezoekers, hoge waarde te blijven bieden aan huidige winkeliers en waar community over competition wordt gehanteerd. Ben jij een creatieve ondernemer met grote passie en ambitie en denk jij dat jouw merk in een van de volgende winkelpandjes zou moeten shinen, lees dan zeker verder!

Jij maakt te gekke, originele producten met de hand - dat mag gevierd en gezien worden!

Een aantal van de fijne aspecten aan 'het huren van een pandje':

 • Extra promotie en bereik
 • Goed voor de vindbaarheid van jouw website (netwerk & SEO)
 • Verbinding met gelijkgestemde creatieve ondernemers
 • Geweldige illustraties die passen bij jouw bedrijf in bruikleen
 • Extra support vanuit alle Handmade in Holland kanalen
 • Samen groeien en elkaar ‘opliften’
12

Wat houdt het allemaal precies in?

Het profiel 'in' het winkelpand

Elk profiel wordt vorm gegeven op basis van de karakteristieken van de maker, de branding van hun bedrijf en dat wat hun producten bijzonder maakt. Door middel van vers en spontaan geschreven teksten, gepersonaliseerde illustraties en weloverwogen webdesign komt daar een profielpagina uit dat jouw bedrijf precies presenteert zoals het is. Qua inhoud kun je de volgende zaken verwachten:
 • nogmaals de illustratie van het winkelpandje
 • een introductietekst tot het merk; de essentie, de missie, de algehele sfeer, de doelgroep, etc.
 • een stukje tekst over de ondernemer; ik geloof dat de maker de kracht is achter elke creatieve onderneming, en mensen houden ervan om meer te leren over andere creatieve mensen, dus daar wordt zeker aandacht aan besteed.
 • een stukje tekst over specifieke producten/de techniek/stijl. Een toelichting/uitlichting op wat het merk onderscheid of zo mooi en bijzonder maakt. 
 • een aantal foto’s van de producten, de ondernemer en de algehele stijl/sfeer die het merk uitdraagt. 
 • linkjes naar website/-shop en social media kanalen met daarbij desgewenst ook contactgegevens zoals telefoonnummer, email en adresgegevens.

Het doel is dat de bezoeker na het bekijken van de profielpagina echt een goed beeld heeft van wie dit merk is en waarom het de moeite waard is. Het is informatief en verbindend en dus waardevol als eerste kennismaking maar ook als verdieping, zo kan het profiel werken op alle drie de niveau’s van know-like-trust.

Heb jij vragen over de Winkelstraat of twijfel je of het iets voor jou is? Stuur even een email, of (gezelliger misschien wel) een berichtje op Instagram.

De illustraties

De illustraties voor de Winkelstraat worden verzorgd door Romy Muchables.com. Elk winkelpand wordt door haar volledig op maat gemaakt passend bij het bedrijf en de ondernemer. Zo houdt zij bijvoorbeeld rekening met kleuren die passen bij ieders branding en komen de producten die de maker maakt terug in de etalages.
Deze illustraties krijg jij als digitale bestanden toegestuurd en zijn, zolang je deel uit maakt van de Winkelstraat, digitaal vrij te gebruiken voor marketing doeleinden en decoratie. (Drukwerk behoort tot extra mogelijkheden.)

Promotie

De Winkelstraat in zijn geheel wordt goed gepromoot om steeds nieuwe liefhebbers van handgemaakt kennis te laten maken met de merken die hier uitgelicht worden. Daarnaast wordt de kanalen van de Handmade in Holland community en het netwerk daaromheen goed gebruikt om deze ondernemers zo veel mogelijk ‘op te liften’. Zo zullen ze in de spotlight worden gezet via Instagram, passende producten meegenomen in blogs en hun leukste nieuws medegedeeld in de fijne zondagmiddag nieuwsbrieven. Deze aspecten zijn bij HIH niet ‘te koop’ als dienst en daarom wellicht extra waardevol om als deelnemer van de Winkelstraat dit min of meer gegarandeerd te krijgen. Het schrijven van een gastblog voor HIH is (wanneer passend qua thematiek en planning) ook altijd welkom en een slimme manier om nog meer bereik en vindbaarheid te genereren.

Handmade collega's

Het is altijd fijn contact te hebben met gelijkgestemden. Voor de ondernemers die een winkel hebben in de HIH winkelstraat zal ik daarom een plek maken waar zij met elkaar kunnen chatten en zorgen, linkjes en overwinningen met elkaar kunnen delen. Op dit moment is er een Instagram chatgroep, zodra de hoeveelheid deelnemers groeit verwacht ik dat dit een Facebookgroep zal worden omdat je daar gemakkelijk foto’s, linkjes, bestanden en lange verhalen kunt delen en ook nog weer snel kunt terugvinden. Deze plek is de koffiekamer en de vergaderzaal van ons als groep, waar je zomaar even een praatje kunt maken, maar ook een serieuze kwestie mag voorleggen of even kunt sparren over een tof idee. Daaruit kunnen mooie samenwerkingen ontstaan en kun je actief gebruik maken van elkaars diensten, kwaliteiten en netwerk! 

Welkomstpakket

Om je welkom te heten als winkelier in de HIH winkelstraat krijg je een leuk pakketje thuisgestuurd met items die je kunt gebruiken tijdens het werk als creatieve ondernemer en die je kunt delen met de klanten. Wat dit precies is blijft een verrassing.

Kosten, looptijd en aanmelden

Je huurt een digitale winkel voor de duur van twaalf maanden, welke ingaat op de dag dat de winkel ‘live gaat’. Na een jaar kun je de huur opzeggen of verlengen voor weer een jaar. Je krijgt (toegang tot) alles wat hiervoor is besproken gedurende een jaar voor de prijs van €240 excl btw, wat neerkomt op nog geen €25 incl btw per maand.

Zoals eerder aangegeven is de Winkelstraat een vrij exclusieve omgeving. We zijn vooral op zoek naar heel ambitieuze en gedreven creatieven die al ondernemer zijn of dit binnenkort willen worden, voor deze makers kan de Winkelstraat namelijk het meest betekenen. Ben jij zo’n maker en lijkt het je te gek om deel uit te maken van dit project? Stuur dan even een email info@handmadeinholland.eu met daarin een korte omschrijving van jouw merk en belangrijke linkjes (website, social media). Binnen een werkweek ontvang jij dan bericht met of jouw bedrijf (op dit moment) past bij de Winkelstraat of dat we van mening zijn dat het nu geen goede match is. Bestaat er vanuit een van beide kanten twijfel dan kunnen we altijd even een korte videocall inplannen om kennis te maken en het een en ander te bespreken.

6