Winkelstraat

Welkom in de winkel van Moniek van der Hoorn

Studio Lanterfant

Geïnspireerd door Art Deco en de 80’s, ontwikkelt Studio Lanterfant een scala aan kleurrijke sieraden vanuit het gezellige atelier in Utrecht. Resthout en gerecycled acryl worden daar, met de creativiteit van Moniek, omgetoverd in tijdloze statement oorbellen en beschilderd met duurzame verf voor een fantastisch vrolijk eindproduct.

Het hele merk straalt vrolijkheid uit, dat begint al bij de naam Studio Lanterfant, wat een ode is aan het even niets doen, lummelen, flierefluiten. Want uit gelanterfant kunnen de mooiste dingen ontstaan!

En dit merk is daar het bewijs van...

Heb jij een vraag of verzoek..?

Ontwerper met grote plannen

Dat Moniek een creatieve richting op zou gaan met haar leven, was altijd al een feit. Vol fantasie en enthousiasme stortte ze zich van jongs af aan al op allerlei creatieve projecten en als 10-jarige wist ze al dat ze aan de kunstacademie wilde studeren. De keuze voor de opleiding viel op Product Design, welke een passie aanwakkerde voor bewúst ontwerpen. Producten die van binnen en buiten mooi zijn, dankzij hun uitgesproken ontwerp, een goed verhaal én een verantwoord, zoveel mogelijk lokaal productie proces. Daaruit is Studio Lanterfant geboren. 

Met de huidige collectie wil Moniek vrouwen uitnodigen om niet te veel bezig te zijn met mode en conventies, maar vooral hun eigen pad te volgen. Ook met toekomstige plannen voor nieuwe collecties en andere producten dan oorbellen, hoopt Moniek vrouwen te kunnen inspireren op deze manier.

De oorbellen van dit merk brengen behalve vrolijkheid en inspiratie om buiten de lijntjes te kleuren meer positiefs; voor elk sieraad dat wordt verkocht in de webshop wordt €1 gedoneerd aan PLAN International. Dit is een organisatie die wereldwijd aan projecten werkt om met name vrouwen te ondersteunen en hun (ongelijke) omstandigheden te verbeteren. Naarmate Studio Lanterfant groeit, kunnen we meer mooie initiatieven verwachten; “Mijn grote droom is om samen met mensen die minder kansen hebben een grote maakplaats op te zetten. En zo samen te werken, leren en kansen te creëren om zo samen verder te groeien”, vertelt Moniek trots.

Heb jij een vraag of verzoek..?

Jezelf duurzaam verwennen

Alle producten van Studio Lanterfant worden met aandacht voor milieu, mens en maatschappij ontwikkeld. Dat zie je bijvoorbeeld duidelijk aan de keuze voor gerecycled en duurzaam materiaal en aan de lokale bedrijven waarmee Moniek samenwerkt die dezelfde idealen nastreven. “Zo blijft de voetafdruk klein en de aandacht groot”.

Die aandacht zit in elk stukje van het bedrijf; van productontwerp en -ontwikkeling, het handmatige maakwerk, tot aan de fotografie en de verpakking. Alles ademt plezier, liefde en vrolijkheid! En dat is dan ook wat je er gratis bij krijgt als je een bestelling plaatst bij dit mooie merk.

Vrijwel elk item wordt op bestelling gemaakt. Dat betekent dat er alleen wordt gemaakt waar vraag naar is en er geen onnodig overschot ontstaat, ook weer duurzaam! Maar het betekent ook vooral dat elk item met veel liefde en aandacht speciaal voor jou wordt gemaakt voordat het vrolijk verpakt en veilig verzonden wordt. Een waar cadeautje om jezelf (of een ander) mee te verwennen!