Winkelstraat

Welkom in de winkel van Marieke

KESHI studio

KESHI studio staat vooral bekend om haar met de hand geweven oorbellen van de allerkleinste kleurrijke kraaltjes. Minimalistische vormen, vrolijke en soms felle kleuren en interessante patronen kenmerken de stijl van dit sieradenmerk. Elk stuk is een uniek ontwerp met een verhaal of bijzondere inspiratie erachter en wordt door Marieke nauwkeurig met de hand gemaakt.

Naast oorbellen vind je bij KESHI studio natuurlijk ook andere verfijnde sieraden zoals armbanden en kettingen. Veelal gemaakt met dezelfde kleine kraaltjes en altijd met dezelfde passie als de oorbellen.

Unieke ontwerpen die de wereld een stukje mooier maken en waar jij absoluut mee gezien mag worden.

Mariek2

Al twee decennia sieradenmaakster

Maak kennis met Marieke, het gezicht achter KESHI studio. Haar smalle polsen zette deze creatieve vrouw zo’n 23 jaar geleden voor het eerst aan tot het maken van armbandjes. Al snel waren er vriendinnen en familieleden die ook wel een mooie armband of ketting op maat of naar eigen wens wilden laten maken door Marieke en daar wilden ze best voor betalen. “Voordat ik er erg in had stond ik op markten, opende ik mijn eerste webshop samen met een vriendin en vervolgens een kleine stenen winkel waar ik ook mijn sieraden verkocht.”

Pas een aantal jaar terug kwam Marieke in aanraking met beaded oorbellen. Marieke vertelt; “Ik was instant verliefd op de techniek, het materiaal en zag gelijk de talloze ontwerpen voor me die ik zou willen maken.” Kleine kraaltjes waren vanaf haar jeugd al favoriet nadat ze ze ontdekte in de hobbykast van haar oma, van wie ze haar creatieve talent en liefde voor handwerken zegt te hebben geerfd.

Marieke is erg nieuwsgierig aangelegd en kan zich door van alles laten inspireren; de zon en de maan, oude culturen zoals de Maya’s of Grieken en concepten als dualiteit en tegenstrijdigheid. Ze doet haar onderzoek met veel plezier, ontwikkelt op basis daarvan bijzondere en hele eigene ontwerpen en deelt de verhalen met fans en klanten wanneer zij over elk sieraad vertelt in de webshop of op social media.

“Bijna al mijn sieraden en ontwerpen hebben een verhaal, soms klein, soms groots. Van een oud verhaal dat me inspireerde, een kleur waar ik verliefd op werd tot een vorm uit de natuur die me uitdaagde buiten de kaders te denken. Dit zijn voor mij de inspiratiebronnen om al mijn creativiteit te uiten en te maken naar een ontwerp dat ik met jou kan delen.”

In de shop...

De naam van het bedrijf (KESHI) is de Japanse vertaling van klaproos of papaver. Japans omdat de kralen die ze gebruikt uit Japan komen en Marieke een ontzettende liefde heeft voor de Japanse cultuur. Dat zie je ook terug in een aantal van de sieraden, zoals de oorbellen die de naam ‘Hanami’ kregen. De klaproos staat symbool voor schoonheid en doorzettingsvermogen, wat prachtig past bij het creatieve ondernemerschap an sich en zeker ook bij de sieraden die uit Mariekes handen komen. 

Regelmatig ontwikkelt deze vrouw nieuwe (kleine) collecties sieraden vanuit die onderwerpen waar ze zo door gevangen en gefascineerd werd. Een aantal paar oorbellen in verschillende maten of stijlen die ieder apart of juist samen het verhaal vertellen. Of een serie oorbellen, armbanden en kettingen die elkaar prachtig aanvullen en versterken als ze tezamen gedragen worden, maar op zichzelf net zo goed je outfit af kunnen maken. En is dat nou nog nét niet waar jij naar op zoek bent, dan gaat Marieke graag speciaal voor jou aan de slag. Maakt dat je enthousiast? Neem dan zeker contact op met Marieke om de mogelijkheden te bespreken. 

Bezoek de webshop www.keshistudio.nl voor het huidige aanbod aan statement pieces en fijne sieraden sets en volg Marieke op Instagram @keshi_studio voor mooie foto’s en een maandelijkse aanbieding.