Winkelstraat

Welkom in de winkel van Maaike Gruijs-van Assema

Houtmoed

Origineel design kleinmeubelen en woonaccessoires van Hollandse bodem, waar je vrolijk van wordt. De stijl van Maaikes creaties kenmerkt zich door eenvoud met een knipoog. Zoals vaas H3: een moderne techniek, met een knipoog naar vroeger in de vormgeving. Of de tafeltjes waarvan het tafelblad precies tussen de poten past. Niet alleen een gaaf design maar ook nog eens ontzettend duurzaam! 
Kaarten, slingers, boekenleggers, vazen, tafeltjes, magneten… Bij Houtmoed vind je het allemaal.

"Ik stop liefde en positiviteit in alles wat ik maak, ik hoop dat mijn klanten dat er weer uit halen!"
Maaike deelt graag haar kennis als ondernemer met anderen. Zo gaf ze al eerder tips over fotografie en duurzaamheid op de HIH blog.

Ingenieur en ambachtsvrouw

Na een studie industrieel product ontwerpen heeft Maaike een aantal jaar in loondienst producten ontworpen, maar de massa-productie en de ‘alles-moet-naar-china’ mentaliteit ging haar al snel tegenstaan. “Goedkoop bestaat niet: uiteindelijk betaalt er iemand een prijs”, stelt Maaike. Onderzoek naar duurzaamheid met daarbij een extra studie meubelmaken bleek de oplossing en legde het zaadje voor wat Houtmoed vandaag de dag is. 

De combinatie van haar ingenieursdiploma en het ambachtelijk meubelmakerschap maakt dat Maaike met een unieke blik naar materialen kijkt. Daarbij komen nog haar sprankelende karakter en eeuwige optimisme en positiviteit. Dit zijn stuk voor stuk prachtige en sterke kwaliteiten voor een creatief ondernemer. Dat Houtmoed al meer dan een decennium bestaat is dan ook geen verrassing!

Al meer dan twaalf jaar geleden werd Houtmoed opricht en dus al meer dan twaalf jaar verblijdt deze creatieve professional menig Nederlander met warmte en gezelligheid in huis en moedigt ze hen aan om de creativiteit in zichzelf te ontdekken. 

Maaike deelt graag haar kennis als ondernemer met anderen. Zo gaf ze al eerder tips over fotografie en duurzaamheid op de HIH blog.

Duurzaam is de norm

Kiezen voor lokale materialen, hergebruik, recycling en amper afval produceren; duurzaamheid is een taal die Houtmoed vloeiend spreekt. Zo worden de reststukken van het vilt voor de opbergmanden gebruikt voor de onderzetters en minimandjes, zijn alle papieren producten gemaakt van gerecycled en chloorvrij papier en kiest Maaike als het maar even kan voor hergebruik van materialen. Duurzaam werken is voor Maaike geen extra moeite of stap, maar de norm. 

Dat veel van de wat grotere artikelen in de Houtmoed webshop als DIY-pakket worden geleverd draagt daar ook aan bij. Zo kunnen deze artikelen als platte brievenbuspakketten worden verzonden. Dit scheelt aanzienlijk in CO2 uitstoot. Bovendien kun jij als klant dan zelf lekker aan de slag met je handen en dat is niet alleen heel leuk, maar er blijkt bewezen dat je iets langer bewaart wanneer je het zelf hebt gemaakt. Creativiteit + duurzaamheid blijkt zo maar weer een gouden combinatie!

Maaike inspireert ook graag anderen tot duurzame creativiteit. Met de printables van de Houtmoed website kun je oud papier omzetten tot vrolijke slingers, handige opbergbakjes en decoratieve items. Of vermaal kleurrijk restpapier tot pulp om weer wat nieuws van de creëren, meer over dit papier-experiment van Maaike lees je hier

De kracht van Houtmoed is een prachtig mooi ontwerp, gebaseerd op materiaal dat aan een eerlijk of tweede leven begint.

7

Bezoek de website www.houtmoed.nl om al die te gekke producten te kunnen shoppen en inspiratie op te doen in de blogs. Vrolijke foto’s en fijne nieuwtjes krijg je mee via Instagram @houtmoed of abonneer je op Maaikes Vrolijk Inspirerende Post nieuwsbrief.