Winkelstraat

Welkom in de winkel van Fenneke Smouter

FENSI Beads & Bijoux

Bij FENSI vind je sieraden met een hoog boho-festival gehalte. De kleurencombinaties, de manier waarop de sieraden geëtaleerd en gefotografeerd worden en daarmee de overall stijl die Fenneke neerzet doen je verlangen naar zomerdagen, zwierige jurken en live muziek. 

Mandala’s van kraaltjes en wire wrapping sieraden zijn twee soorten sieraden die je nu het meest bij FENSI zult vinden, maar dit merk is nog volop in ontwikkeling en de sieradenlijn voor dames zal in de loop 2022 worden uitgebreid met kettingen en armbanden.

Life won't sparkle unless you do!

“Ik hou erg van natuur en met name kleurrijke bloemen. Verder ben ik dol op fotograferen. Met mijn webshop kan ik al mijn passies kwijt. Mijn webshop is een duidelijke reflectie van mij; mijn tic is dat ik altijd alles op kleur gesorteerd moet hebben en ik maak daarom graag regenboogjes van de kralen die ik verkoop.”

Kralenfanaat Fenneke

Opgroeiend in een creatief gezin, was er altijd wel iets te knutselen. Het sieraden maken ontdekte Fenneke al op jonge leeftijd, maar pas na haar 30e verjaardag is het echt een passie geworden. Van niets ‘iets’ maken is volgens haar het leukste wat er is. “Vooraf weet ik nooit wat ik ga maken en dat vind ik juist zo leuk. Geen ontwerp, geen vast kleurenschema, gewoon een uurtje door mijn laatjes en kralen rommelen, muziekje erbij en mijn creativiteit de vrije loop laten.” Dat experimenteren leidde deze kralenfanaat al tot menig nieuwe creatie die ze verder heeft uitgewerkt en nu verkrijgbaar is in de webshop. 

“Als persoon hecht ik mij niet gauw aan dingen, dus ook niet aan één specifieke stijl van sieraden maken. Ik heb verschillende favoriete stijlen en het is net hoe mijn humeur staat waar ik zin in heb. Ook probeer ik graag nieuwe materialen en technieken uit.” Het is door deze nieuwsgierige en experimentele houding dat Fenneke zichzelf als maker, haar vaardigheden en haar merk blijft ontwikkelen. Een bijkomend voordeel vertelt ze, is dat ze zich echt nooit verveelt. 

Op dit moment maakt Fenneke het liefst kleurrijke statement oorbellen met een hoog boho-festival gehalte en een ‘touch of bling’. Vaak hebben deze oorbellen zwierige fringes, die ze aan bedels of grote ringen laat hangen. Hierbij laat ze zich graag inspireren door vogels, wat je goed kunt terug zien in de FENSI Feathers collection. Ook het tezamen weven van verschillende soorten en maten kralen tot een mandala en wire-wrappen zijn favoriete technieken. Bij het wire-wrappen bind Fenneke gecoat koperdraad om bedels en bevestigd kleurrijke kralen aan het geheel voor een interessant en artistiek effect; “soms ben ik wel uren bezig met één oorbel! Heerlijk!”

Alleen de beste materialen

Het liefst werkt deze creatieve vrouw met Miyuki kralen, kleine hoogwaardige glaskralen in oneindig veel kleuren. Ook Czech Fire Polish kralen zijn favoriet. Vaak combineert ze deze in de mandala hangers door middel van verschillende weeftechnieken. Voor de bedels kiest ze voor raw brass, dit metaal leent zich het best voor de “boho-festival” stijl die je terug voelt in de hele webshop. 

Voor iedereen die het leuk vind om zelf aan de slag te gaan is er de Beads afdeling van de webshop. Hier biedt Fenneke de kralen en bedels waar zelf graag mee werkt, te koop aan en geeft daarmee het plezier van sieraden maken weer door aan anderen.

Meer sieraden en materialen bekijken? Bezoek de website www.fensi.nu. En volg Fenneke op Instagram om op de hoogte te blijven van de nieuwste sieraden en af en toe die prachtig gestylde foto’s van de oorbellen in je tijdlijn voorbij te zien komen.