Winkelstraat

Welkom in de winkel van Wietske Sietsma

Atelier W

Bij Atelier W vind je keramiek met uitgedachte kleuren, mooie vormen en een hoog afwerkingsniveau. De decoratieve en gebruiksvoorwerpen met een vintage feel, vinden hun ontstaan in de kringloop winkel. Daar laat Wietske zich het liefst inspireren. Oud glaswerk, grappige beeldjes en lieve kleine poppetjes neemt deze kunstenaar mee en vormen de basis voor haar ontwerpen. Door middel van afgietsels en rijke kleuren gietklei in combinatie met 24 karaats goud, tovert Wietske van deze afdanksels ware kunstwerken van keramiek!

In plaats van geheimzinnig doen over haar techniek en proces, geeft Wietske haar creativiteit juist graag door. Met korte workshops en cursussen van een aantal weken leert ze iedere nieuwsgierige creatieveling de beginselen van keramiek.

Kleurrijk keramiek, gemaakt door Wietske of door jou

Screenshot_20211101-160923_Instagram

Liefde voor keramiek

De liefde voor klei zat er bij Wietske al vroeg in. “Als ik terugkijk naar mijn kindertijd, vond ik het altijd al fijn om plastisch bezig te zijn; om iets te kneden, te modelleren en te vormen. In mijn herinnering zat ik graag aan de zand- en watertafel modder te maken. Op de lagere en middelbare school kwam dit niet zo veel aan bod, dus ‘vergat’ ik een beetje hoe leuk ik dat vond.”
Tijdens haar studie Kunst & design kwam ze weer in aanraking met klei en probeerde ze haar plezier er weer in te vinden. Het gebrek aan hulp en begeleiding op dit vlak maakte dat niet makkelijk. Het is vooral door zelf uitvogelen dat Wietske keramiek écht ontdekte en zich de technieken eigen wist te maken.

Vraag deze vrouw niet wat zij het leukste vind aan keramiek, want alle onderdelen van het proces vind ze fantastisch. En er komt nogal wat bij kijken. Denk aan; modelleren, mallen maken, gieten, secuur en netjes afwerken,  draaien, kleursamenstellingen bedenken en composities maken. Dat Wietske uit dit alles even veel plezier haalt bewijst dat ze haar passie wel heeft gevonden! En die passie hoopt ze door te geven met haar eigen creaties en workshops.

“Het maken van keramiek is een interessant en tegelijk delicaat proces. Het bestaat uit veel verschillende handelingen, waardoor het in elke fase belangrijk is om te weten hoe je deze moet uitvoeren. Het kan soms complex lijken. Daarom bieden we bij Atelier W verschillende workshops en cursussen aan voor beginners en zij die verdieping willen in de techniek.”

Zelf aan de slag

De workshops die Atelier W organiseert duren ieder een paar uur. Genoeg tijd om de beginselen van een techniek te leren en een of enkele eigen item(s) te maken. Het afbakken en glazuren wordt voor je gedaan waarna de schatten naar de deelnemers worden thuisgestuurd. 

Wil je meer leren over keramiek, klei, glazuren en (gips)mallen maken dan is de keramiek cursus zeker iets voor jou. Tijdens de beginnerscursus leer je in 10 lessen van 2 uur zoveel mogelijk verschillende keramiek technieken en krijg je de basis lekker onder de knie. Wil je daarna meer, dan kun je doorstromen naar de vervolgcursus die ook uit tien lessen bestaat. 

Ook stelt Wietske de ovens in het atelier beschikbaar voor wie thuis creaties heeft gemaakt. Zo is er voor iedereen met een interesse of grote voorliefde voor keramiek plek in Atelier W.

Bezoek de webshop www.atelier-w.nl voor het huidige aanbod aan keramiek en cursussen Atelier W op Instagram @atelier_w.nl voor prachtige foto’s van het keramiek van Wietske en cursisten.