Vier redenen waarom jij handmade fashion wilt shoppen!

Handmade; het is er in allerlei soorten en maten. Letterlijk zelfs als je het hebt over handmade fashion. Unieke makers, unieke items en unieke pasvormen. En naast dat wij als handmade lovers natuurlijk deze makers graag supporten, heeft handmade kleding shoppen ook een paar mooie voordelen!

gutsy top detail

1: Je hebt iets wat een ander niet heeft #uniek

Het is misschien een open deur, maar een handgemaakt product is een uniek product. Niet alleen omdat iedere product met de hand wordt gemaakt en dus nooit ieder naadje hetzelfde is, maar vooral omdat de stempel van de maker erop zit. Zeker met kleding lopen veel mensen in hetzelfde. Die ene trendy jas van de Zara of die musthave sweater de H&M. Het gros van Nederland koopt nog altijd bij een fast fashion keten. Een kledingstuk van een handmade modelabel is dus een perfecte manier om jezelf te onderscheiden van de rest!

2: Special request

Een van de dingen die ik het leukste vindt aan handmade shoppen, is dat specials request bijna altijd mogelijk zijn. Ik denk dat iedereen de struggle van een te korte of te lange broek wel kent toch? Voor veel makers is het dus totaal geen moeite om een broek iets langer of korter maken zodat hij perfect past bij jouw lichaam! En weet je wat; veel makers vinden het zelfs alleen maar leuk als jij zo’n verzoekje indient!

HIHxGutsy

Gutsy Fashion en Handmade in Holland werkte eerder dit jaar samen aan een kleine collectie. Het resultaat; twee motiverende tops voor alle creatieven en een volledig customizable optie.

3: Kwaliteit gegarandeerd

Je mag er vanuit gaan dat een maker onderzoek doet naar zijn of haar materiaal. Want als je 4 uur stopt in het maken van een perfecte blouse, dan wil je natuurlijk ook dat de klant er zo lang mogelijk van kan genieten. In tegenstelling tot shoppen bij een fast fashion keten, weet je bij kleine handmade labels dus 99% zeker dat het item niet alleen prachtig oogt, maar de kwaliteit dat ook is!
gusty blog
gusty blog2

4: Het is een stuk beter voor de wereld!

Je hebt het woord ‘fast fashion’ al een paar keer voorbij zien komen in deze blog. Niet voor niks, want shoppen bij een handmade modelabel is een ideale manier om niet mee te doen aan de vervuiling die fast fashion teweeg brengt. Want ik kan je een ding vertellen; als maker van een handmade modelabel is het laatste waar ik tijd voor heb grote voorraden produceren. Met Gutsy Fashion kies ik er zelfs voor om grotendeels ‘made to order’ te werken. Zo maak ik alleen waar behoefte aan is en dragen we samen ons steentje bij aan het verkleinen van alle overschotten in de fashion wereld!

Over Lisanne

De ambitieuze Lisanne Zwambach begon op haar 17e haar eerste bedrijf FeatherBag wat al snel een groot succes werd. Toch bleef de droom van een eigen modelabel kriebelen en zette eind 2019 de knop om. Nu lanceert deze jonge onderneemster meerdere keren per jaar een nieuwe kledingcollectie die ze met haar eigen handen in haar eigen atelier ontwerpt en vervaardigd.