Originele bloemcadeautjes

Een bloemetje is altijd een goed idee. Maar vind je het nou jammer dat een vers boeket na een week of twee weer op is, dan heb ik hier een aantal tips voor originele bloem cadeautjes voor je. Bloemen in allerlei soorten, maten en bijzondere vormen van uiteenlopende Nederlandse makers.ย 

Ik licht de producten per maker uit, zodat je (als je wilt ๐Ÿ˜‰ ) meteen meerdere bloem cadeautjes kunt bestellen in รฉรฉn webshop. Je kunt op onderstreepte woorden klikken voor meer informatie over een item en om bepaalde pagina’s binnen de website van de maker te bezoeken.

Ik hoop dat je naar aanleiding van deze blog een bijzonder ‘bloemcadeau’ vindt waarvan jij of de ontvanger lang kunt genieten en waarmee je tegelijkertijd een toffe Nederlandse maker steunt!ย 

Let’s bloom!

Houtje van Hulzen

Bij Houtje van Hulzen vind je handgemaakte sieraden van hout. Het eigen ontwerp wordt met een laser gesneden en vervolgens geschilderd en afgewerkt met de hand. Elise heeft vele ontwerpen gemaakt waaronder een aantal vrolijke bloemen. Hier uitgelicht zie je oorbellen ‘Violet’, ketting ‘Bouquet’ en broche ‘Springle’. Neus je nog verder rond op de website van deze jonge onderneemster dan vind je nog meer fleurige sieraden.

by Manoa

Marloes van by Manoa maakt fantastisch mooie bloemenlijstjes. De bloemen hiervoor plukt ze voornamelijk uit de tuin of de wilde natuur, droogt ze door middel van een van haar vele bloemenpersen en verwerkt ze vervolgens tot collages tussen glas dat ze zelf op maat snijdt. Elke stap van het proces komen Marloes’ handen aan te pas! Gedroogde bloemen in een lijstje blijven lang mooi en is een prachtig stuk decoratie om neer te zetten in elke kamer in huis. De praktische standaarden van eikenhout of steigerhout bestel je er voor een prikkie bij in de webshop.

'T Kleine Kersje

De webwinkel van ‘t Kleine Kersjeย is een top adresje voor verwenproducten. Of je nou op zoek bent naar een fijn cadeautje of jezelf een keer in de watten legt, Janieke van ‘t Kleine Kersje heeft vast iets passends voor je.

Ik vond in elke categorie van de webshop een bloem cadeau dat door Janieke zelf is ontworpen, samengesteld of gemaakt. ‘Butterfly pea flowers’ thee, tote bag ‘Flowers’, verfrissende Spray ‘Flower Power’, deze ketting met minuscule roze bloempjes en een lief kaartje.

de Viltbloemist

Wil je toch een boeketje bloemen op tafel hebben of cadeau doen, maar dan een bos waar je tรญjden van kunt genieten? Dan ben je bij de Viltbloemist in goede handen. Daphne maakt de fleurigste en meest gedetailleerde bloemen levensecht na van vilt. Bestel een kant-en-klaar boeket in de webshop of laat er een op maat maken naar jouw wensen. Liever zelf aan de slag? Dat kan ook dankzij de toffe cursussen en workshops in de Viltbloemist Academy.

Bagging Around

Tasje erbij? Deze bebloemde exemplaren bestel je bij Bagging Around. In de Etsyshop van tassen-maakster Elbrich vind je nog veeeel meer leuke prints en quotes op tassen bedrukt, deze drie met bloemen thema vind je gemakkelijk terug als je hier klikt.

Studio LaWiene

Illustratrice Wieneke vanย Studio LaWiene is niet vies van een bloemetje en dus zie je vaak een boeket of bloemenpatroon terug in haar werk. Haar illustraties zijn verkrijgbaar als posters, kaartjes en zelfs gedrukt op producten als etuis. Klik hier voor meer producten met bloemen in haar Etsy shop.

Anouk Bรถhmer

Paper flower artist Anouk Bรถhmer brengt het gegeven papieren bloemen naar een nieuw niveau! Elk bloempje ziet er zo fragiel uit en bevat de fijnste details. In de webshop bestel je gemakkelijk kleine en grotere boeketten van deze bijzondere bloeiers. En wil je een origineel bloemcadeautje voor in de brievenbus (zoals op de foto), kijk dan eens op deze pagina.

Alle items in dit blog zijn geselecteerd vanuit bewondering voor het product en de maker. Aan een aantal producten zit een affiliatie link gekoppeld, dit betekent dat ik een klein percentage krijg van de omzet als er doorverwezen vanaf deze website iets gekocht wordt bij de maker, zonder dat dit jou of de maker iets kost.