Oorbellen Indy – KESHI studio

Al jarenlang volg ik KESHI studio met veel plezier en bewondering via Instagram en onlangs vond ik op mijn deurmat een prachtige set Indy oorbellen! In deze blog vertel ik graag meer over waarom ik zo fan ben en hoe deze oorbellen mij tot nu toe bevallen.

Alle sieraden van KESHI studio worden ontworpen door Marieke. Al vele jaren maakt zij originele armbanden, kettingen en oorbellen waar ze vervolgens al vele mensen mee blij heeft kunnen maken. Alle sieraden worden volledig met de hand gemaakt. In het geval van deze oorbellen betekent dat het rijgen van een paar honderd kraaltjes volgens haar eigen ontworpen patroon.

Het patroon voor deze oorbellen met de naam ‘Indy’ baseerde Marieke op de bijzondere en kenmerkende architectuur van de oude Maya’s. Een combinatie van sierlijke en strakke elementen en patronen in de kleuren die ook veel werden gebruik in de Mayacultuur. Op haar website deelt Marieke een leuk feitje over de kleur ‘Maya-blue’ , dat deze kleur door de Maya’s is ontwikkeld speciaal voor versieringen en muurtekeningen welke je vandaag nog kunt bewonderen in oude ruรฏnes.

De Indy’s zijn helemaal mijn stijl! Qua vormen en vooral de kleuren sluit het ontwerp prachtig aan bij mijn kledingstijl. De okergele kleur is vergelijkbaar met een kleur broek die ik heb. Nu kan ik elke simpele top combineren met die broek en dankzij deze oorbellen er toch een leuke outfit van maken! Zoals je op deze foto ziet kunnen ze ook prima bij een blouse met drukke bloemenprint, zo wordt het geheel lekker eclectisch.
In te zetten als een statement piece wanneer het me uitkomt en een fijn of subtiel accent op andere dagen.

Deze oorbellen zijn trouwens ook ontzettend fijn om te dragen. Ze zijn erg licht van gewicht waardoor je haast zou vergeten dat je ze in hebt. Ik vind het zelf altijd wel een fijn idee om zo’n klein rubberen stoppertje op de oorhaakjes te schuiven als ik ze draag. Dan weet ik zeker dat ik er niet een kan verliezen gedurende de dag.
Doordat de oorhaakjes van 925 Silver Plated zilver zijn, zijn deze oorbellen ook geschikt voor mensen met een nikkelallergie.

In dezelfde kleurencombinatie als oorbellen Indy heeft Marieke meer ontwerpen gemaakt. Bovenaan op de foto zie je oorbellen ‘Kyra’ met een traditioneel patroon uit de Maya cultuur. Linksonder zie je het design dat de naam ‘Jazz’ kreeg, omdat ze zo lekker meezwieren met elke beweging. Rechtsonder op de foto ligt armband ‘Myra’ met een mooie geslepen kraal in het midden tussen dezelfde fijne glaskraaltjes als de verschillende oorbellen.

Spreken deze sieraden je aan dan raad ik je aan om zeker even een kijkje te nemen in de webshop en volg KESHI studio via Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes van dit mooie sieradenmerk.

Webshop: https://www.keshistudio.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/keshi_studio/