Mustread voor alle creatieven

Het liefst lees ik over creativiteit, ondernemen en mindset – dit boek heeft het allemaal! Dit boek ‘Big Magic’, geschreven door Elizabeth Gilbert die je wellicht kent van haar beststeller ‘Eat Pray Love’, gaat over je creativiteit durven gebruiken. Iets waar alle creatieve ondernemers en hobbyisten nog wel een lesje in kunnen leren. Wij creatieven laten ons vaak tegenhouden door angsten en perfectionisme, Elizabeth tackelt dit soort opstakels allemaal voor je. En wel op zo’n manier dat je denkt; “potverdikkie, ze heeft gelijk” en zo simpel dat je het direct kunt gaan toepassen. 

Big Magic is wat mij betreft daarom echt een must read voor alle creatieven. In deze blog geef ik meer argumenten waarom en vertel ik over mijn grootste lessen uit dit boek.

Waarom moet je dit boek lezen?

  • Het zit bommetje vol met waardevolle lessen en inzichten.
  • Het is bijzonder voordelig geprijsd
  • Het leest lekker weg, geen zware kost
  • Je kunt het keer op keer opnieuw lezen en er nieuwe dingen van leren

Dit boek is voor minder dan een tientje verkrijgbaar als e-book is zowel Nederlands vertaald als het originele Engels geschreven. Wil je liever een echt boek in handen, dan bestel je voor dat zelfde geld een handzame paperback in het Engels.

Wat ik heb geleerd uit Big Magic

  • Perfectionisme komt voor uit angst.
  • Doen is belangrijker dan perfect doen (lesje tegen uitstelgedrag).
  • Je moet continu voor jezelf en je creatieve passie/bedrijf opdagen.
  • Je moet openstaan voor inspiratie en creativiteit. (Licht ipv donker zijn.)
  • Je moet vertrouwen op het proces en ontzettend in jezelf en je creativiteit geloven.
  • En tegelijk moet je ook weten dat je kunt falen en dan moet je het toch willen doen!

Dit is hét boek dat iedereen die serieus is over zijn of haar creativiteit moet hebben gelezen. Als je twijfelt of creatief ondernemen of creatief leven in het algemeen iets voor jou zal zijn; lees dit boek! Wordt je ontzettend enthousiast van alles dat Gilbert schrijft, dan is het kunstenaarschap, makerschap, creatief ondernemerschap of [vul jouw creatieve passie/beroep in] echt voor jou weggelegd. Dit boek zal je de bevestiging geven dat jouw roeping zich bevind in de creatieve branch.
Wordt je kriebelig, nerveus of al moe bij de gedachte van de ervaringen en verhalen die Gilbert je voorschotelt, dan weet je dat creative living niet voor jou is weggelegd. Dan kun je heus nog lekker haken op vrijdagavond voor je tv, maar dan weet je dankzij dit boek dat het voor jou blijft bij creatieve hobby’s, niet iets dieper of serieuzer dan dat.  En dat is een super fijn inzicht om te krijgen.

In een post op de Handmade in Holland Instagram kun je meer ervaringen van andere creatieven met Big Magic lezen en je eigen reactie achterlaten.

Big Magic kopen als boek of e-book

Ik heb het boek besteld als Engelse paperback omdat ik het fijn vind om te lezen in de taal waarin het geschreven is. Zo weet ik dat er niets van de tekst is verloren in de vertaling en interpretatie. Ook vind ik het met een boek zoals deze fijn om ezelsoren te maken. Zo kan ik snel de meest interessante stukken opnieuw lezen en de inzichten die ik het meest waardevol vind gemakkelijk terugvinden. En voor die paar euro die dit boek maar kost voel ik me niet bezwaard om de hoekjes om te vouwen of zelfs passages te onderstrepen.

Lees jij liever digitaal? Bestel het dan als e-book en je hebt het op al je apparaten bij de hand. Ben jij niet zo sterk in Engels? Dan is het e-book er ook in het Nederlands vertaald.

De linkjes naar Bol.com zijn zogeheten affiliate links. Dat betekent dat ik een klein percentage van de verkoop ontvang zonder dat dat jou iets extra’s kost. Zo help je met jouw aankoop het Handmade in Holland platform draaiende houden, dankjewel!