Meerdere links in je bio op instagram

Je wilt vanaf jouw Instagram account wel naar meer pagina’s verwijzen dan alleen je homepage, maar kunt slechts één link toevoegen in je bio. Er zijn gelukkig een aantal tools waarmee je dit probleem gemakkelijk kunt omzeilen en ik geef je een tip voor een hele simpele custom oplossing.

Met LinkTree kun je heel simpel een pagina aanmaken met knoppen naar verschillende pagina’s. Handig als je fans en volgers wilt doorverwijzen naar je nieuwe collectie, laatste blog, je sale pagina, webshop voor Nederlandse klanten en Etsy voor internationaal publiek, etc. Een basic account is gratis, je hebt een paar keuzes qua stijl en kleuren en de knoppen aanmaken, wijzigen en aan/uit zetten is heel snel gedaan. In april voegde ze weer een hoop nieuwe functies toe aan de gratis versie, dat lees je hier.

Tool 2: Linkin.bio van Later

Later staat vooral bekend om hun plan-app voor je instagram feed, maar hebben ook een hele handige oplossing om meer linkjes toe te voegen. Deze tool hebben ze (heel slim) Linkin.bio genoemd.

Een Linkin.bio pagina is visueel een kopie van jouw eigen Instagram feed waarbij je aan elke foto een linkje kunt koppelen. Zo kun je voor elke post die je plaatst verwijzen naar een andere pagina binnen jouw website of -shop. Link bijvoorbeeld door naar specifieke producten die in een post te zien zijn of naar een blog, actie of sale die je benoemd in het bericht.
De look van een Linkin.bio is basic en universeel. Je kunt deze niet aanpassen, maar aangezien de basis er precies zo uit ziet als jouw Instagram is personalisatie ook geen must.

Je kunt deze tool gratis gebruiken, ze hebben net als LinkTree een ‘forever free option’. Bij een gratis account heb je wel een Later banner op de pagina. Lees meer over de functies en mogelijkheden op hun website.

Custom optie: je eigen landingspagina

Laat je niet intimideren door het woord ‘landingspagina’, iedereen met een eigen website of bijvoorbeeld een MijnWebwinkel shop kan dit!

Een paar van de grootste voordelen hiervan zijn dat je eigen domeinnaam vernoemd wordt op Instagram, je beter inzicht hebt in de statistieken, je gemakkelijk je eigen huisstijl kun toepassen en helemaal vrij bent in de layout.
In het geval van een eigen landingspagina wordt het verkeer dat jij vanaf Instagram werft direct vanaf jouw social media kanaal naar jouw website gestuurd, in plaats van via een website van een ander bedrijf. In Google Analytics worden de bezoeken nu geregistreerd met de bron ‘Social’, komt je bezoek via een andere domeinnaam dan wordt het gezien als ‘Referral’. Door je eigen landingspagina te gebruiken heb je dus een realistischer en duidelijker overzicht in de bronnen waar je bezoek vandaan komt. Leuke bijkomstigheid voor iedereen die net als ik van statistieken houdt.

Hoe maak je zo’n Instagram landingspagina? Maak simpelweg een nieuwe pagina aan die je bijvoorbeeld ‘Instagram’ of ‘links’ noemt en voeg een inleidende tekst, knoppen en afbeeldingen toe zoals jij wilt. Met een WordPress website zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos, maar ook als je een webshop via MijnWebwinkel hebt kun je heel goed je eigen landingspagina maken door tekst of afbeeldingen te linken aan bepaalde pagina’s.

Bekijk de Instagram landingspagina van deze website (die ik overigens alleen voor mobiel heb geoptimaliseerd) via www.handmadeinholland.eu/links 

Ben jij een (startende) creatieve ondernemer en wil je meer handige tips en praktische adviezen om meer uit Instagram te halen? Dan is mijn downloadbare gids misschien wel iets voor jou. Eén van de vijf hoofdstukken is helemaal gewijd aan Instagram en hoe jij dit platform als maker vóór je kunt laten werken. Klik hieronder voor meer informatie.