Meerdere foto’s toevoegen aan je Insta story

Je wilt een fotocollage maken, je productfoto op een leuke achtergrond plaatsen of een foto plakken op een template zoals met de #FaveHandmade actie van Het jaar van handgemaakt, maar je weet niet hoe? In dit blogje en geef ik je een aantal manieren en tips om dat voor elkaar te krijgen.

1: Insta story 'Sticker'

De makkelijkste optie is er eentje via Instagram zelf, namelijk een ‘sticker’ functie waarmee je een foto kunt toevoegen. Zoals met veel functies in Instagram is deze optie niet bij iedereen zichtbaar, dan heb ik nog andere manieren voor je. Maar áls je deze optie hebt is het verreweg de gemakkelijkste.

 1. open je Instagram story en neem of selecteer een foto voor de achtergrond
 2. open het ‘sticker’ menu (bovenin) en zoek de ronde sticker met het afbeelding icoontje erin
 3. dit opent je filmrol; selecteer je foto
 4. sleep en vergroot of verklein je foto naar wens

  Herhaal zo vaak je wilt!

Stap 1.

Stap 2.

Stap 3.

Stap 4.

2: Kopieer foto uit fotogalerij

Deze optie werkt (op moment van schrijven) alleen op iPhone, voor Android gebruikers heb ik online een andere tip gevonden die je verderop leest.
Met deze techniek moet je even heen en weer schakelen tussen de Instagram app en je fotogalerij. Het is dus niet de snelste manier, maar als je het eenmaal onder de knie hebt is ook dit een kleine moeite voor een toffe extra functie om je Insta Stories nog mooier en persoonlijker te maken.

 1. open je Instagram story en neem of selecteer een foto voor de achtergrond
 2. sluit Instagram en open je fotogalerij, selecteer je foto en klik links onderaan op het ‘delen’ icoontje
 3. klik op ‘Kopieer foto’ (bij een oudere/nieuwere versie van iOS ziet dit er iets anders uit)
 4. schakel nu terug naar je Instagram waar de story nog open staat, je foto komt nu links onder in beeld met de optie ‘sticker toevoegen’, klik hierop
 5. (of als dat niet werkt; selecteer rechtsboven de ‘tekst’ functie)
 6. (en tik op het knipperende balkje en selecteer ‘Plak’)
 7. sleep en vergroot of verklein je foto naar wens
 8. Herhaal zo vaak je wilt!

Stap 1.

Stap 2.

Stap 3.

Stap 4.

Stap 5. (alternatief)

Stap 6. (alternatief)

Stap 7.

Stap 8.

3: Swiftkey keyboard

Heb je nou een Android telefoon en is de ‘Sticker’ functie voor jou niet beschikbaar, dan kun je gebruik maken van Microsoft Swiftkey. Dit is een app die een extra toetsenbord toevoegt waarmee je foto’s kunt kopiëren, bijvoorbeeld in je Instagram story!
Ik heb zelf geen Android telefoon dus heb ik een filmpje gevonden en op Youtube waar het heel duidelijk in wordt uitgelegd.

Meer info over Swiftkey en een downloadlink vind je op https://www.microsoft.com/en-us/swiftkey

Voor deze uitleg heb ik gebruik gemaakt van het template van de #FaveHandmade actie van het jaar van handgemaakt. Dit was een van de vele acties die Handwerkmarkt en ik in 2020 organiseerden binnen de campagne waarmee we handgemaakt meer op de kaart willen zetten in Nederland! De actie is voorbij, maar het template is nog te downloaden zodat jij jouw favoriete handgemaakte item in het zonnetje kunt zetten in je Instagram story! En na het lezen van deze blog weet je ook hoe je daar een of meerdere foto’s van kunt toevoegen. 😉
Ben jij een (startende) creatieve ondernemer en wil je meer handige tips en praktische adviezen om meer uit Instagram te halen? Dan is mijn downloadbare gids misschien wel iets voor jou. Een van de vijf hoofdstukken is helemaal gewijd aan Instagram en hoe jij het als maker vóór je kunt laten werken. Klik hieronder voor meer informatie.