Meerdere foto’s toevoegen aan je Insta story

Je wilt een fotocollage maken, je productfoto op een leuke achtergrond plaatsen of een foto plakken op een template zoals met de #FaveHandmade actie van Het jaar van handgemaakt, maar je weet niet hoe? In dit blogje en geef ik je een aantal manieren en tips om dat voor elkaar te krijgen.

1: Insta story ‘Sticker’

De makkelijkste optie is er eentje via Instagram zelf, namelijk een ‘sticker’ functie waarmee je een foto kunt toevoegen. Zoals met veel functies in Instagram is deze optie niet bij iedereen zichtbaar, dan heb ik nog andere manieren voor je. Maar áls je deze optie hebt is het verreweg de gemakkelijkste.

 1. open je Instagram story en neem of selecteer een foto voor de achtergrond
 2. open het ‘sticker’ menu (bovenin) en zoek de ronde sticker met het afbeelding icoontje erin
 3. dit opent je filmrol; selecteer je foto
 4. sleep en vergroot of verklein je foto naar wens

  Herhaal zo vaak je wilt!

Heb je deze optie niet, controleer dan in de App Store of Google Play Store of je de laatste versie van Instagram hebt geïnstalleerd. Is dat het geval maar nog steeds geen succes? Dan kan het helpen om even uit te loggen en weer in te loggen met je Instagram account en anders de Instagram app opnieuw te installeren. Wil dat ook niet helpen dan kan het zijn dat deze verandering later nog doorgevoerd wordt op jouw account, je kunt eventueel contact opnemen met Instagram (een probleem rapporteren) om mogelijk het proces te versnellen.

2: Kopieer foto uit fotogalerij

Deze optie werkt (volgens mij) alleen op iPhone, voor Android gebruikers heb ik online een andere tip gevonden. Met deze techniek moet je even heen en weer schakelen tussen de Instagram app en je fotogalerij. Het is dus niet de snelste manier, maar als je het eenmaal onder de knie hebt is ook dit een kleine moeite voor een toffe extra functie om je Insta Stories nog mooier en persoonlijker te maken.

 1. open je Instagram story en neem of selecteer een foto voor de achtergrond
 2. sluit Instagram en open je fotogalerij, selecteer je foto en klik links onderaan op het ‘delen’ icoontje
 3. klik op ‘Kopieer foto’ (bij een oudere versie van iOS ziet dit er iets anders uit)
 4. schakel nu terug naar je Instagram waar de story nog open staat, je foto komt nu links onder in beeld met de optie ‘sticker toevoegen’, klik hierop
 5. (of als dat niet werkt; selecteer rechtsboven de ‘tekst’ functie)
 6. (en tik op het knipperende balkje en selecteer ‘Plak’)
 7. sleep en vergroot of verklein je foto naar wens
 8. Herhaal zo vaak je wilt!

3: Swiftkey keyboard

Heb je nou een Android telefoon en is de ‘Sticker’ functie voor jou niet beschikbaar, dan kun je gebruik maken van Microsoft Swiftkey. Dit is een app die een extra toetsenbord toevoegt waarmee je foto’s kunt kopiëren, bijvoorbeeld in je Instagram story!
Ik heb zelf geen Android telefoon dus heb ik een filmpje gevonden en op Youtube waar het heel duidelijk in wordt uitgelegd.

Meer info over Swiftkey en een downloadlink vind je op https://www.microsoft.com/en-us/swiftkey


Voor deze uitleg heb ik gebruik gemaakt van het template van de #FaveHandmade actie van het jaar van handgemaakt. Dit is een van de vele acties die Handwerkmarkt en ik dit jaar organiseren voor deze campagne waarmee we handgemaakt meer op de kaart willen zetten in Nederland! Deze actie loopt van 26 tot 31 januari, maar ook daarna blijft dit template te downloaden zodat jij jouw favoriete handgemaakte item in het zonnetje kunt zetten in je Instagram story! En na het lezen van deze blog weet je ook hoe je daar een of meerdere foto’s van kunt toevoegen!

De foto’s die ik toevoeg aan de stories in de voorbeelden zijn van de prachtige botanische broche van DesignStudioSam en dit is absoluut een van mijn Fave Handmade producten! Ik ben dol op planten dus hij past helemaal bij mij, de houtkleur is mooi neutraal waardoor ik hem kan dragen op bijna elke trui of jasje en het is een super sieraad om je outfit helemaal mee af te maken, ook op dagen dat je geen zin hebt in een (zware) ketting of oorbellen.