Makersclub

De Handmade in Holland Makersclub is een besloten instagram account voor creatieve ondernemers en makers met ambitie. Er worden interessante onderwerpen besproken die direct of indirect belangrijk zijn voor ondernemers en wordt door leden omschreven als leerzaam, inspirerend, sociaal en ondersteunend.

Is het ook wat voor mij?

Deze Makersclub is geschikt voor jou als je je herkent in de volgende omschrijvingen:

 • Je hebt een passie voor het maken van mooie producten en wilt daar geld mee verdienen.
 • Je hebt dromen of zelfs plannen om je eigen bedrijf te starten of je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.
 • Je vind het fijn om contact te hebben met andere creatieve ondernemers en te weten dat je er niet alleen voor staat.
 • Je kunt af en toe wel wat motivatie of inspiratie gebruiken.
 • Je hebt zin om te leren en staat open voor nieuwe inzichten.
 • Je kunt of wilt niet investeren in een volledig coachingtraject maar hebt wel behoefte aan wat ondersteuning en het communitygevoel.
 • Je bent bereid om jouw ervaringen te delen met de groep, zo leren we ook van elkaar.

Wat kan ik ervan verwachten?

Kennis

We behandelen zowel praktische, zakelijke onderwerpen als enigszins ‘zweverige’ onderwerpen voor persoonlijke ontwikkeling.

Bij het hebben van een eigen bedrijf draag jij de volledige verantwoordelijkheid, jij maakt alle keuzes en jij staat voor de uitdagingen. Daarvoor heb je de juiste mindset, een goede dosis zelfvertrouwen en motivatie nodig om deze uitdagingen aan te gaan en zo heb je een sterke basis om op terug te vallen als het je een keer tegenzit. 

Onderwerpen die al aan bod zijn gekomen zijn onder andere: perfectionisme, productprijzen, branding, Instagram stories en hashtags, omgaan met twijfel, minder goede momenten en een overweldigend gevoel.

 

Begeleiding

Je hebt direct contact met Soraya om al je vragen aan te stellen. Je mag alles vragen!

Bij elke post kun je een reactie of vraag achterlaten met betrekking op het besproken onderwerp. Soraya is gewoonlijk erg snel in het antwoorden op deze reacties. Ook kijkt ze elke werkdag of er vragen gesteld zijn in DM’s en geeft dan direct antwoord, advies of tips of verwijst je door naar een externe bron of persoon die je (beter) kan helpen.

Deze begeleiding is vooral bedoeld voor korte vragen en kwesties, komt dezelfde vraag van meerdere leden dan wordt hier wellicht een topic van gemaakt in een post en gaan we er gezamenlijk dieper op in. Heb je behoefte aan meer 1-op-1 begeleiding dan kun je als Makersclub lid een coachingssessie met korting boeken.

Community

Je bevindt je in een groep creatieve mensen met soortgelijke dromen en doelen en die er net als jij helemaal voor willen gaan.

In de reacties op de posts herkennen veel van de leden zichzelf in de verhalen van anderen. Ook jij zult je vast herkennen in de ervaringen van anderen en een ander heeft misschien al eens meegemaakt waar jij nu mee struggelt.

Je hebt de mogelijkheid om jouw vraag te stellen aan de groep en waardevolle input te krijgen. Twee of twintig creatieve breinen komen sneller tot een oplossing dan één!

Elke maand doen we ook een brainstorm waarin we samen op zoek gaan naar creatieve oplossingen en nieuwe ideeën voor een gezamenlijk gekozen onderwerp.

En dat is op Instagram?

Jazeker! De Makersclub vind je onder @hih.makersclub op Instagram en is een besloten account. Alleen de leden (de volgers) kunnen de inhoud hiervan zien en hier op reageren. 

We behandelen in principe elke week een thema. Middels een paar posts en stories wordt kennis en advies over dit onderwerp gegeven of een gesprek geopend waarin de leden worden uitgenodigd om hun eigen ervaringen, problemen of tips hierover te delen. 

Je ziet de berichten gewoon voorbij komen op je nieuws-feed of kunt het account af en toe zelf opzoeken. Tip: zet meldingen aan om direct bij plaatsen op de hoogte gebracht te worden.

Het enige dat je nodig hebt is een Instagram account! Vele creatievelingen zijn toch al actief op Instagram, dus dat scheelt weer een account en profiel aanmaken op een extra website. 

Ook leuk; je kunt de accounts van de andere leden bekijken en gaan volgen! Zo leer je elkaar makkelijk beter kennen en kun je elkaar meer helpen en steunen dan wanneer de club op een externe website zou bestaan.

Bijdrage

Voor de deelname aan de Makersclub wordt een bijdrage van €25,- incl. BTW per kalendermaand gevraagd. Daarvoor krijg je zolang je lid bent:

 • Volledig toegang tot alle voorgaande besproken onderwerpen
 • Directe lijn naar Soraya om al je vragen aan te stellen
 • Een fijne community gelijkgestemden
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan de brainstorm
 • Altijd €10,- korting op coaching en toekomstige producten zoals cursussen en e-books 

 

Je betaalt vooraf voor een of meerdere kalendermaanden.
Je zit NIET vast aan een doorlopend abonnement.

 

Aanmelden

Je mag op elk gewenst moment aansluiten. Tijdens het betaalproces kun je aangeven of je direct toegang wilt of vanaf het begin van de nieuwe kalendermaand.

Direct toegang houdt in dat je binnen twee werkdagen na betaling wordt toegevoegd. Fijn voor wie snel van start wil! De bijdrage is echter per kalendermaand, sluit je halverwege de maand aan dan betekent dit dat je betaalt voor een halve maand toegang.

Kies je om bij het begin van de volgende maand te starten dan wordt je op of een of twee dagen voor de 1e van de nieuwe maand toegevoegd en houdt je toegang tot het einde van die maand. Zo haal je het meeste uit je investering.

Na betaling zoek je op Instagram het account @hih.makersclub op en klikt op ‘volgen’, zo dien je een ‘volgverzoek’ in. Afhankelijk van jouw keuze wordt je zo snel mogelijk of bij aanvang van de nieuwe maand toegevoegd.

 

Afmelden

Da’s niet nodig. Je betaalt vooraf voor een of meerdere kalendermaanden dus zit NIET vast aan een doorlopend abonnement.

Voor het einde van de maand wordt er in de Makersclub een herinnering gegeven om de bijdrage voor de volgende maand te doen. Heb jij voor meerdere maanden betaald, dan hoeft dat natuurlijk niet.

Loopt de periode waarvoor jij hebt betaalt af dan wordt je uit de volgerslijst verwijderd en heb je geen toegang meer tot de inhoud.
Wil je dan toch weer aansluiten, dan ben je zo weer binnen wanneer je een nieuwe bijdrage hebt gedaan.

 

Join the Club!

Veelgestelde vragen:

Stuur Soraya dan gewoon even een persoonlijk bericht op instagram (@handmadeinholland), dan kunnen jullie samen even kijken of het de juiste plek voor jou is.

Ja, natuurlijk. Doordat je vooraf betaalt kies je zelf hoelang je toegang wilt zonder aan een abonnement vast te zitten, probeer het dus gerust eerst een keer. Vind je het niks, dan ontvolg je het account weer voor het einde van de maand. Wil je wel lid blijven dan wordt je verzocht om voor het einde van de maand je bijdrage te doen voor de volgende maand.

Dat is helemaal aan jou! Je kunt enkel de posts lezen die je aanspreken of alles lezen, erop reageren en op reacties van anderen antwoorden.
Leden ervaren wel; hoe meer (tijd) je erin stopt, hoe meer kennis, inzichten en fijne contacten je eruit kunt halen.

Het meedoen aan extra activiteiten zoals de maandelijkse brainstorm is uiteraard ook optioneel.

De te bespreken onderwerpen worden per week geselecteerd door Soraya op basis van behoefte vanuit de groep en haar gevoel. Je mag altijd een verzoek indienen voor een bepaald onderwerp. Niet alle onderwerpen zullen voor iedereen interessant zijn, maar op deze manier wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de vraag van de groep.

De Makersclub is gedurende een proefmaand gratis geweest en heeft tot eind 2019 een ‘pay what you like’-systeem gehanteerd. In deze periodes werd snel duidelijk hoe waardevol deze club is en wat creatieve ondernemers daarvoor willen betalen.

De algemene overtuiging is dat de Makersclub meer waard is dan het financiële prijskaartje dat eraan hangt. Om het altijd toegankelijk te houden voor kleine ondernemers en toegankelijk te máken voor starters in de creatieve sector is er uiteindelijk gekozen voor dit bedrag.

Het is zeker mogelijk dat de prijs in de loop van het jaar omhoog gaat. Blijvende leden zullen hier tijdig van op de hoogte gesteld worden om hen de kans te geven nog voor de oude prijs een aantal maanden extra toegang te verkrijgen.

Je kunt je betaling alleen laten annuleren als je nog geen toegang hebt gehad tot de club op het Instagram account @hih.makersclub. Ben je toegevoegd dan heb je direct toegang tot alle informatie zoals de gedeelde kennis, tips en reacties van andere leden, het ‘product’ is dan in principe geleverd en kun je de betaling niet meer annuleren. Voor het annuleren van je betaling stuur je een mail naar of info@handmadeinholland.eu

Omdat de Makersclub geen (doorlopend) lidmaatschap betreft hoef je niets te annuleren of op te zeggen voor het einde van een maand. Doe jij geen bijdrage voor de volgende maand dan wordt je vanzelf verwijderd uit de volgerslijst en heb je geen toegang meer tot de inhoud van het Instagram account.

Ben jij er klaar voor?

Heb je nog vragen?