Kun je geen Instagram carrousel meer maken?

Oh ooh, is bij jou ineens het icoontje weg waarmee je meerdere foto’s kon selecteren voor een post op Instagram? Geen paniek, de oplossing is heel simpel en gemakkelijk toe te passen!

In plaats van op het icoontje te klikken en dan meerdere foto’s te selecteren. Kun je een foto even lang ingedrukt houden voor het zelfde effect. Zoals je ziet ontstaan er dan dezelfde rondjes in de rechter bovenhoek van elke thumbnail en kun je nu meerdere foto’s aantikken. Easy peasy!

De foto’s die ik hier selecteer zijn handgemaakte producten van toffe makers die deelnemen aan de Online Creamarkt.

Max. aantal en deselecteren

Een carrousel heeft ruimte voor 10 foto’s of video’s of een combinatie van de twee. Heb je je tiende beeld geselecteerd maar wil je toch ruilen, dan deselecteer je er een om een nieuwe toe te voegen.

Een foto deselecteren kan op dezelfde manier als voorheen. Wanneer deze groot in beeld is tik je nogmaals op de thumbnail van deze foto en dan verdwijnt hij uit je selectie.

Ben jij een (startende) creatieve ondernemer en wil je meer handige tips en praktische adviezen om meer uit Instagram te halen? Dan is mijn downloadbare gids misschien wel iets voor jou. Eén van de vijf hoofdstukken is helemaal gewijd aan Instagram en hoe jij dit platform als maker vóór je kunt laten werken. Klik hieronder voor meer informatie.