30x DIY met Jubileum September18

DIY expert September18 bestaat inmiddels drie jaar en dat jubileum vieren ze met een prachtige map met hun top 30 DIY-patronen. Mijn exemplaar van deze te gekke verzamelmap kwam onlangs met de post en in deze blog vertel ik er jou graag meer over.

Wie/wat is September18 en waarom is deze map een echte aanrader? Lees snel verder and I’ll tell you!

Wie/wat is September18?

Het bedrijf is in September van 2018 opgericht en daar heeft het dus ook haar naam aan te danken. Founder Sarah is het bedrijf begonnen vanuit een liefde voor natuurlijke materialen zoals wol en zijde en het maken van mooie producten daarmee. September18 maakt het werken met deze materialen mogelijk voor iedereen door het ontwikkelen van praktische DIY-boxen met duidelijke instructies. Die boxen zijn telkens tijdelijk los verkrijgbaar op hun website, maar worden vooral maandelijks verstuurd door het hele land naar creatieven met een membership. Met zo’n abonnement ben je elke maand verzekerd van een creatief momentje voor jezelf. Wat er in de box zit is wordt rond de 20e van de voorgaande maand bekend gemaakt. Is dit project dan toevallig niet echt jouw ding, dan kun je je abonnement eenvoudig pauzeren.

Septemper18 gaat ook regelmatig mooie samenwerkingen aan. Zo werd er voor verschillende boxen samengewerkt met Monsak, Viltbloemist en Happy Handmade Living. Eerder dit jaar trommelde het team een aantal BN’ers op om een DIY te maken die vervolgens geveild werden voor KiKa. En al meerdere malen kon je op de Online Creamarkt met een gratis workshop van September18 meedoen.

Wat houdt de jubileum map in?

Deze patronen map is gemaakt is dus gemaakt ter viering van het drie jarig jubileum van September18 en bevat 30 te gekke DIY-patronen om thuis te maken.

Je maakt toffe items voor je interieur en leuke accessoires voor jezelf. Met mooie materialen als wol en zijde en gebruikt technieken als haken, breien, vilten, verven en meer. Ervaring is niet nodig, maar heb je die wel, dan zijn deze projecten alsnog erg leuk om te creëren.

27 van de 30 patronen die je in de map terugvind zijn eerder uitgebracht met een maandbox. Dat maakt deze map de perfecte kennismaking tot September18 en interessant voor wie misschien een of twee keren ‘los’ heeft meegedaan. Daarnaast zitten er in deze map 3 bonuspatronen, die nog nergens eerder te zien waren. Alle patronen worden duidelijk uitgelegd in tekst, maar daarbij ontvang je ook linkjes naar instructievideo’s die normaal exclusief te bekijken zijn door members.

Ik heb deze jubileum map thuisgestuurd gekregen als mooie hardcopy, maar wie het liever of net zo lief digitaal ontvangt kan ook kiezen voor de PDF download. (Die is ook nog eens een keer €10 voordeliger.)

Wil jij meer informatie over deze patronen map of direct bestellen? Dat kan via de website van September18. 

Waar haal je de DIY materialen?

Voor een flink aantal van de patronen maak je gebruik van lontwol. Lontwol is 100% natuurlijk, antibacterieel en helpt om de lichaamstemperatuur te reguleren; koel in de zomer en warm in de winter. En dit mooie materiaal kun je ook gewoon bestellen in de September18 webshop. (Klik hier voor een snel linkje naar de 3 kilo wol bol.)

Verder kun je natuurlijk even een kijkje nemen of een aantal van de projecten nog verkrijgbaar zijn als losse boxen. Ik vermoed dat dit aanbod regelmatig wijzigt, dus raad je aan zelf even een kijkje te nemen op deze pagina. Vergelijk het aanbod met de lijst patronen die in de map zitten, die lijst vind je in de beschrijving over de patronenmap op deze pagina.

Ook ben je uiteraard helemaal vrij om elders je materialen aan te schaffen of aan de slag te gaan met wat jij al in huis hebt. Ga je bestellen bij zusterbedrijf zijdewinkel.nl, dan kun je gebruik maken van de kortingscode die je ontvangt bij de patronenmap. Altijd leuk meegenomen!

Ik ben helaas nog niet in de gelegenheid geweest om met de patronen aan de slag te gaan. De geweven wandhanger (#4) en het punchneedle project (#20) staan hoog op mijn to-do lijstje. Want naast dat me dat leuke technieken lijken om eens te doen zou ik deze projecten ook maar al te graag aan de muur hangen. Ook het vilten lijkt me een te gekke techniek om te proberen, dus zou project #22, de onderzetters van vilt een goede zijn voor mij. 

Zodra iets gelukt is deel ik het eindresultaat natuurlijk met liefde! En tot die tijd ga ik me lekker verdiepen in de projecten door het lezen van de patronen en het bekijken van de video’s. Alleen dat al is inspirerend en prikkelt mijn creatieve brein.

Meer September18?

Klik op onderstaande buttons voor meer informatie over…

Full disclosure: ik ontving een gratis exemplaar van deze jubileum map van September18. Deze blog is echter geschreven vanuit mijn oprechte enthousiasme voor het product en mijn liefde voor dit mooie bedrijf en is niet gesponsord.

De foto’s bij deze blog komen van de September18 website.