Handmade tips voor 2022

Ieder jaar springen er weer nieuwe handmade trends op. Niet gek ook, veel mensen zijn dol op een nieuwe uitdaging. Zo aan het einde van het jaar vind ik het ook enorm leuk om eens de toekomst in te speuren en te ontdekken wat er komend jaar allemaal te vinden zal zijn op het gebied van handgemaakt. 

Ps. Dit is een voorspelling gebaseerd op zoekopdrachten en verkopen van 2021. Of ze daadwerkelijk uit zijn gekomen zien we pas eind 2022 natuurlijk pas 😉

Charlingual gehaakt

Kleding haken

Yes yes yes! Mijn tijd is gekomen.
Ik ben dol op haken en merk de afgelopen jaren een stijgende belangstelling voor gehaakte vesten, jurken en topjes. Niet vreemd aangezien ze zo lekker luchtig en creatief ogen!

Papier scheppen

Handgemaakt papier is prachtig. Papier dat je zelf met de hand schept is textureel gezien heel interessant. Daarnaast heeft handgeschept papier altijd de mooiste kleuren. Brieven of kaarten schrijven op handgemaakt papier wordt in 2022 helemaal hip!

Aan de slag met Cricut

Had jij vroeger een label maker? En gebruikte je die om werkelijk alles in huis een labeltje te geven? Dan worden met Cricut jouw stoutste dromen waargemaakt! Er zijn zó veel verschillende manieren waarop een Cricut ingezet kan worden dat ik er nog niet eens aan ga beginnen om ze allemaal op te noemen.

Zelf verzorgingsproducten maken

Steeds meer mensen verduurzamen hun leven. Het zelf maken van verzorgingsproducten wordt daarom steeds vaker gedaan. Wil jij eenvoudig beginnen? Dan raad ik een handgemaakte lavendel olie aan!

Verven met water en een klein beetje waterverf

Volgens mij is waterverf nooit uit de mode geweest, maar komend jaar zul je steeds vaker waterverf projecten gaan zien waar meer water dan verf aan te pas is gekomen. dit geeft een lichte marmer effect die, naar mijn mening, prachtig is.

Kleding upcyclen

Het is gedaan met het constant kopen van nieuwe kleding! Jou kleding upcyclen wordt steeds toeganklijker en eenvoudiger. Precies zoals het hoort. Als ik niet from scratch truien aan het breien ben op vesten aan het haken ben, vind je mij wel met een borduurnaald en een oud jeansjasje of spijkerbroek.

Zelf een globe verven

Wie het ooit verwacht dat dit een trend zou worden? Ik niet hoor! Volgens de voorspellingen zal het verven van oude globes komend jaar helemaal hip worden. Heel mooi maar absoluut niet eenvoudig. Kom jij komend jaar een oude globe tegen die je eigenlijk weg wilt doen? Blaas er nieuw leven in. Niets is te gek!

Gebruik maken van meerdere handwerktechnieken binnen één borduurring wordt komend jaar een hit. Denk aan punchneedlen én borduren of Linnen verven én naaien. Ieder combinatie is mogelijk en alle creatieve uitspattingen zijn toegestaan.

Er komen weer allerlei nieuwe handmade dingen op de markt en ieder jaar ontdek ik weer nieuwe trends die ik fantastisch vind. Ik denk dat ik komend jaar lekker verder ga met het upcyclen van mijn kleding en in de zomer een gehaakte jurk ga maken voor over mijn zwemkostuum. Waar jij dan ook mee aan de slag gaat, ik hoop dat je een fantastisch 2022 tegemoet gaat! X Charlie

Over Charlie

Charlie is tekstschrijver en content creator. Haar artikelen over natuurlijk en ontspannen leven staan vol met informatie die jonge vrouwen helpen om het leven wat relaxter en duurzamer in te kunnen richten. Ze is fervent handwerkster en organiseert wekelijks de Online Handwerk Club. Charlie schrijft maandelijks een blog voor Handmade in Holland vol met tips en tricks voor iedereen die zelf met handgemaakt aan de slag wilt.

Nieuwsgierig naar hoe jij een ontspannen en natuurlijk leven zou kunnen leiden? Kijk dan op charlingual.com. Charlie is ook te vinden op Instagram in op YouTube.