Flow Vakantiebox

Flow heeft een supertoffe Vakantiebox gemaakt en stuurde mij een gratis exemplaar. Wat een feestje zeg! Ik ben al jaren fan en geabonneerd op het magazine, maar voor wie Flow niet kent, hier een aantal redenen waarom ik zo dol ben op hun producten en het ook goed past bij Handmade in Holland.

1: Flow is van Nederlandse bodem en heeft een fijne vibe die helemaal past bij ‘handmade’.
2: Ze werken graag samen met illustratoren, kunstenaars en ontwerpers. Voor de Vakantiebox is samengewerkt met Nederlandse illustratrice Lotte Dirks (volgtip!).
3: Bij elk tijdschrift, special of boek dat ze uitbrengen zit wel iéts van een extraatje waarmee je zelf (vaak creatief) aan de slag kunt.

Laten we snel de inhoud van de Flow Vakantiebox bekijken!

De Flow Vakantiebox bestaat mijn inziens uit twee onderdelen; het boek voor ‘imput’ en de papergoodies voor ‘output’.

Het boek lees je bijvoorbeeld lekker onderuitgezakt op je loungeset in de tuin, onderweg naar je vakantiebestemming of met je tenen door het zand harkend op het strand. Je wordt door verschillende schrijvers meegenomen in hun avonturen, kunt leren van hun ervaringen en meegenieten van de bijzondere reizen die zij maakten. De verhalen zijn zoals ik gewend ben van Flow heerlijk geschreven en vertellen andere verhalen of vanuit andere perspectieven dan anders. Op de cover van hun tijdschrift staat altijd de tekst “een tijdschrift zonder haast, over klein geluk, andere keuzes en simpeler leven” en deze omschrijving geldt ook voor dit Vakantieboek.

Helemaal achter in de tuin even ontkoppeld van de (online) wereld, dook ik het boek in. Ik lees een tijdschrift nooit van begin tot eind maar blader er doorheen en lees zo per keer een aantal stukken die me die op dat moment het meeste aantrekken. Zo ging ik eerst mee kamperen met Eva Loesberg en vervolgens wekte het lezen van het verhaal van Jocelyn van de Kwant, over haar familie roadtrip in een Volkswagenbusje en het stuk van Hedwig Wiebes, zelfs bij mij als doorgewinterde huismus een verlangen op naar het rondreizen in een camperbus. (#vanlifemovement)
Een paar dagen later creëerde ik op een doordeweekse middag nog eens een heuse mini vakantie voor mezelf, met een glas zelfgemaakte ijsthee en wat vers fruit bevond ik me al snel niet meer in mijn eigen achtertuin. Dit boek is wat dat betreft ook een dikke aanrader voor thuisblijvers.

De 36(!) paper goodies in deze Vakantiebox zijn – net als de illustraties bij de verhalen in het boek – getekend door Lotte Dirks. Lotte’s illustraties kenmerken zich door warm, zacht kleurgebruik en een ambachtelijke sfeer. De illustraties die ze maakte voor de papierwaren zijn uiteraard zomers en ademen rust en vrijheid, een echte vakantie-vibe dus!

In de afdeling paper goodies vind je het volgende:

  • Een travel journal om in te schrijven, tekenen en plakken. Ook leuk voor de thuisblijvers om in eigen omgeving wat avontuur op te zoeken en daar verslag van te doen.
  • Een setje van 24 kleine, vierkante kaartjes met 12 verschillende illustraties. Aangezien er van elk twee zijn kun je hier een gezellig potje memory mee spelen, maar het mooie dikke karton maakt deze kaartjes ook erg geschikt voor knutseldoeleinden.
  • Een poster met een kaart van Nederland plus België en aan de achterkant een complete wereldkaart. Hierop kun je met de bijgeleverde kleine, ronde stickertjes aangeven waar jouw reizen je allemaal al gebracht hebben.
  • Twee stickervellen waarop de zomerse taferelen van Lotte Dirks zijn omgetoverd tot fijne plakplaatjes voor in het travel journal, je planner, vakantiepost of tja.. waar je maar wilt eigenlijk. (En dus twee stickervellen met kleine stickers voor op de wereld-/landkaart poster.)
  • Vijf simpele maar mooi vormgegeven postkaarten, geschikt om opgestuurd te worden door en aan reizigers én thuisblijvers.
  • En mijn favoriete onderdeel: 24 vellen dubbelzijdig bedrukt papier met echt té leuke patronen en ‘versieringen’. Te gebruiken als briefpapier, om kleine cadeautjes mee in te pakken of mee te craften. Dit papier is iets dunner en dus lichter, wat praktisch is in verband met het frankeren van je post, maar ook leuk en fijn om creatief mee aan de slag te gaan.

Wellicht herkenbaar voor sommige lezers; ik heb nog niets met de paper goodies gedaan. Ik val meer onder de categorie mensen die dit soort mooie materialen tot in de eeuwigheid bewaard en ze van tijd tot tijd erbij pakt om te bewonderen. Maar ik heb natuurlijk wel een heleboel ideeën over wat je met deze papieren goodies kunt doen, dus wellicht dat ik daar in de (nabije) toekomst een nieuwe blog over schrijf of iets leuks over deel op Instagram.

Wil jij ook zo’n fijne Flow Vakantiebox? Je kunt hem online bestellen op de website van Flow of wip even langs bij je lokale boekhandel of supermarkt.


Voor wie dat interessant vind om te weten; Flow stuurde mij een gratis Vakantiebox op, maar dit bericht is (verder dan dat) niet gesponsord. Mijn doel van dit blog is om mijn oprechte enthousiasme voor deze box en liefde voor Flow in het algemeen te delen met jullie. Dit cadeautje was slechts een goede aanleiding om dat eindelijk eens te doen 😉