Een interview met Marrit van Studio Liefhebberen

Handmade in Holland bracht in 2020 samen met Studio Liefhebberen een stempelcollectie uit voor creatieve genieën. Maar wie zit er nou eigenlijk achter dat bedrijf? 

Ik hield een klein interview met deze creatieve vrouw om haar aan jullie allemaal voor te stellen. Lees je mee?

Liefs, Soraya

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Marrit en een aantal jaren geleden ben ik Studio Liefhebberen begonnen. Ik maak veel stempels, vooral voor het onderwijs. Maar ook stempels die leuk zijn voor DIY projecten, het maken van kaartjes of het versturen van bijvoorbeeld verjaardags- of geboortepost. Daarnaast graveer ik houten kisten andere producten zoals speelbakken, broodplanken en tandendoosjes. Ik ontwerp veel op basis van persoonlijke wensen. Op die manier kan ik echt maatwerk leveren, en dat is het allerleukst.

Het begon allemaal met de stempels toch?

Klopt. Als juf was ik op school veel aan het nakijken. Het leek me handig en leuk om hiervoor een nakijkstempel te maken. Na wat online research heb ik een poging gewaagd. Dit pakte goed uit en zo had ik mijn eerste zelfgemaakte stempel voor het onderwijs. Nakijken hiermee ging sneller en de kinderen vonden het super zo’n stempel onder een werkje te krijgen. Omdat ik graag creatief bezig ben besloot ik me verder te verdiepen in het maken van stempels. Uren was ik bezig met deze nieuwe hobby. Ik ontwierp nieuwe exemplaren voor mezelf maar ook voor anderen. 

En toen was je 'hooked'?

Ik beleefde zoveel plezier aan het ontwerpen en het maken ervan, dat ik dit oneindig wilde blijven doen. En de stempels op maat bleken erg geliefd. Studio Liefhebberen is zo eigenlijk ontstaan vanuit een uit de hand gelopen hobby. 

Nu ben je al ruim vijf jaar aan het ondernemen. Wat houdt het werk interessant en maakt het zo leuk voor jou?

Mijn werk is creatief en veelzijdig, geen dag is hetzelfde. Ik vind het leuk om dingen te maken en mijn verbeelding te gebruiken. Zoals bij het ontwerpen van gravures voor producten op maat en het bedenken van nieuwe stempels. Wat een werkdag verder altijd top maakt, zijn de leuke reacties van blije klanten. 

Wat kunnen we binnenkort voor nieuws verwachten in jouw webshop?

Op het moment ben ik een nieuwe zomer collectie aan het ontwerpen, met stempels speciaal voor het onderwijs. Daarnaast ben ik bezig met het uitbreiden van het aanbod aan DIY stempels. 

Nog één vraagje dan; heb je nog een stempel-trucje of gouden tip voor ons?

Stempel de inkt op de stempel en niet andersom. Je bent al snel geneigd om de stempel op het inktkussen te drukken, maar daardoor krijg je meestal te veel inkt op de stempel. Je afdruk wordt hierdoor vlekkerig en onscherp. Voor een mooier resultaat kun je dus het beste de inkt op de stempel deppen.

Thanks!

Krijg jij meteen zin om te stempelen? Bezoek Marrits mooie webshop liefhebberen.nl voor alle benodigde materialen. 
En die HIH x Liefhebberen collectie, daar lees je alles over op deze pagina of shop meteen via dit linkje.