E-book

Een praktische gids voor (startende) creatieve ondernemers

In 2019 en 2020 deelde ik mijn kennis, adviezen en tips op het gebied van creatief ondernemen via 120 posts en duizenden story’s  met meer dan honderd (startende) ondernemers via de HIH Makersclub. Om deze kennis te delen met meer mensen te kunnen delen is dit e-book ontstaan.

De meest praktische informatie is gebundeld en aangevuld met fijne adviezen, nieuwe inzichten en extra tips & tricks die jij als startende ondernemer direct kunt inzetten of jou als ervaren ondernemer weer even aan het denken zetten.

Lees hieronder meer over de inhoud en wat anderen van dit e-book vinden.

De inhoud

Het e-book is gevuld met meer dan 13.000 woorden aan praktische kennis, tips en adviezen waar je na het lezen direct mee aan de slag kunt. Deze kennis is opgedeeld in achttien onderwerpen die logisch zijn ondergebracht in de vijf hoofdstukken.

Hoofdstuk 1: Doelen. In dit hoofdstuk leer je over het verschil tussen dromen, doelen en plannen en waarom deze elementen alle drie belangrijk zijn om te hebben. Je leert hoe je goede hoofddoelen en tussentijdse doelen kunt stellen en wat het effect daarvan is. Als afsluiter van dit hoofdstuk een stukje over de moeilijke term ‘succes’ en hoe het behalen daarvan meer een mindset is.

Hoofdstuk 2: Productprijzen. Er is veel om rekening mee te houden bij het prijzen van handgemaakte producten en creatieve diensten. In dit hoofdstuk leer je de basis en verschillende manieren waarop je jouw prijzen zou kunnen berekenen.

Hoofdstuk 3: Instagram. Een krachtig sociaal media platform, vooral als je het goed weet in te zetten. Dit hoofdstuk zit bomvol tips & tricks evenals een uitleg over het algoritme en vindbaarheid. Met deze inzichten kan Instagram vóór je gaan werken in plaats van dat gevoel geven dat het je tegenwerkt.

Hoofdstuk 4: Branding. Wat is branding nou precies en waarom is het zo belangrijk? Hoe plaats je jouw merk in de huidige markt en moet jij als maker ook in beeld zijn? In dit hoofdstuk vind je antwoorden op deze en meer vragen over dit stukje marketing.

Hoofdstuk 5: You got this! Met deze laatste adviezen en tips krijgt jouw vertrouwen, energie en motivatie om te gaan of blijven ondernemen vast en zeker een fijne boost!

Ervaringen

"Je e-book kwam op een perfect moment op mijn pad, onlangs parttime ondernemer geworden! Van het weekend gedownload en begonnen met lezen. Heel fijn om de chaos van 'things to do' in mijn hoofd gestructureerd te zien op papier, bedankt."
Denise
@becolorand
"Ik heb het ebook zojuist uitgelezen en wauw. Wat een fijne tips. Hier kan ik de aangkomende tijd goed mee aan de gang en ik zal zeker om tips en hulp vragen. Bij jou en in de Makersclub. Het voelt nu net alsof ik niet meer hoef water te trappelen."
Lara
@draadenhout
"Jaaaa! Dit e-book is te gek! Super interessant en waardevol. Dus als je een klein bedrag kunt missen, zeker bestellen!
Daphne
@viltbloemist

Veelgestelde vragen:

Het e-book is na betaling direct te downloaden. Ontvang jij geen downloadlink of lukt het niet helemaal, stuur me dan even een berichtje op instagram (@handmadeinholland) of email (info@handmadeinholland.eu) en ik stuur het e-book z.s.m. handmatig via de mail naar je toe 😉

Het e-book is een PDF-bestand, dus lezen kan op vrijwel alle computers, tablets en smartphones. Ook sommige e-readers kunnen een PDF-bestand inlezen. Lukt het niet, stuur dan gerust een berichtje.

Als de onderwerpen die in het e-book worden besproken jou aanspreken, dan zeker! Je kunt dit e-book dan als uitnodiging zien om even na te gaan of alles nog gaat zoals jij dat had gedroomd en gepland en waar ‘nodig’ aanpassingen te maken aan de koers.

Ook zullen er vast tips&tricks in dit e-book voorkomen die jij nog niet kende.

Leuk, kom maar op! 
Stel je vraag in een mail (info@handmadeinholland.eu) of persoonlijk bericht op instagram (@handmadeinholland) en ik doe mijn best om deze zo snel en goed mogelijk te beantwoorden.

Wil jij het e-book hebben?

Heb je nog vragen?