DIY-ideeën voor Pasen

Wil jij voor of met Pasen lekker creatief aan de slag? Ik heb vijf originele en snelle projecten voor je verzameld waarmee iedere creatieveling uit de voeten kan. Zo heb jij in no-time een vrolijk versierde ontbijttafel gecreëerd!

De DIY-projecten komen van verschillende creatieve topvrouwen die ik met veel plezier volg op Instagram. Met hun toestemming plaats ik in dit blog een intro tot hun DIY-tip, klik op de knop bij elk stukje om naar het volledige stappenplan of de videotutorial te gaan.

Je kunt alle tutorials, stappenplannen en patronen gratis volgen of downloaden. Het zijn dus echt DIY-ideeën en geen DIY-pakketten die je moet aanschaffen. In sommige gevallen kún je wel de benodigde materialen bij of via de genoemde makers/websites bestellen als je dat wilt

Setvetring borduren via Barefoot Beachbird

Emma van Barefoot Beachbird heeft een aantal hele leuke DIY’s bedacht en uitgeschreven op haar website. Ik licht hier de geborduurde servetringen uit, maar deel ook linkjes voor de andere drie Paasprojecten van haar.

Het project:
Servetringen van vilt met geborduurde decoratie.

Wat heb je nodig?
– dik vilt
– schaar
– borduurgaren of dunne wol en een geschikte naald
– pen en papier

Hoe lang creatief plezier?
Zo lang je wilt! Maak de versieringen ingewikkelder en uitgebreider om meer tijd te besteden aan het project of ga voor een simpel decoratief patroon om snel aan het ontbijt aan te kunnen schuiven. 😉

Goed om te weten:
Emma’s blog is volledig in het Engels.

Je vind op de website van Emma nog een boel andere leuke DIY-ideeën voor Pasen zoals deze schattige magneetjes, deze eierwarmers en een makkelijke manier om papier mache eieren te decoreren.

Meer DIY’s: www.barefootbeachbird.com/blog/
Instagram: @barefootbeachbird/

Gehaakt eitje via Happy Handmade Living

Lisanne van Happy Handmade Living heeft een snoezig haakprojectje voor je voor de pasen. Dit kleine gehaakte hardgekookte eitje hang je vervolgens in de paastakken of gebruik je als decoratie op tafel. Het is echt een leuk snel budget projectje dat je zo even tussendoor kunt maken, zegt Lisanne zelf.

Het project:
Vrolijke eitjes haken

Wat heb je nodig?
– haakkatoen in geel en wit (ecru)
– haaknaald 3mm
– hobbylijm 
– schaar
– stopnaald

Hoe lang creatief plezier?
Een paar minuten hier en daar als tussendoor projectje of haak een paar dozijn terwijl je een avond op de bank hangt.

Goed om te weten:
Lisanne laat met mooie foto’s wat styling voorbeelden zien en  verwijst voor de hobby-materialen door naar Xenos.

Heb jij al een abonnement op het mooie magazine van Happy Handmade Living? Zelfs als je geen fanatiek haakster bent is dit een heerlijk tijdschrift met nadruk op wonen en creativiteit. Ik raad ‘m je van harte aan!

Website met meer (gratis) haakpatronen: www.happyhandmadeliving.nl
Instagram: @happyhandmadeliving

Hazenoortjes voor je eitje via Draad & Hout

Lara van Draad & Hout bedacht een leuke decoratie voor je gekookte eitje bij het paasontbijt. Een vrolijke toevoeging aan tafel en een hartstikke leuk creatief projectje voor jong en oud. Deze DIY heeft een gratis download voor het patroon en stappenplan en een videotutorial via Instagram.

Het project:
Hazenoortjes voor je gekookte eitje.

Wat heb je nodig?
– potlood en gum
– schaar
– gekleurd karton 
– gekleurd garen (borduurgaren of dunne wol/katoen)
– naald en prikkussen (of andere zachte ondergrond)

Hoe lang creatief plezier?
Ongeveer een kwartiertje van begin tot eind. Wil je er in een zitting meerdere maken, dan kun je er best vier tot zes afkrijgen in een uurtje.

Goed om te weten:
Lara vind het leuk je resultaat te kunnen bewonderen. Deel jouw werk daarvoor op Instagram (als post of story) met #draadenhout.

Bezoek vooral ook eens Lara’s website, daar zal je in de toekomst meer gratis patronen voor borduren en houtbranden vinden. De houten eierdopjes op de foto zijn door Lara hand gebrand en te vinden in haar webshop.

Website: www.draadenhout.nl
Instagram: @draadenhout

Origami paashaas via Houtmoed

Men neme een groot vel papier of karton en maakt daarvan een flinke paashaas. Zó gedaan en een hartstikke leuke eyecatcher tijdens het Paasweekend. Gebruik jij een stuk restpapier of oud verpakkingsmateriaal, dan is deze snelle paashaas ook nog eens super duurzaam!

Het project:
Paashaas vouwen van papier.

Wat heb je nodig?
– papier van 50×50 cm (of een vierkant van andere afmetingen)
– eventueel een pen/stift om oogjes of snorharen te tekenen

Hoe lang creatief plezier?
Vouw mee met Maaike in haar video van 6,5 minuut.

Goed om te weten:
Origami is een Japanse vouwkunst, maar met Maaike’s uitleg is er geen kunst aan. Ook jij kan een hele paashaas familie vouwen!

In Maaike’s blog waar je de video tutorial vind geeft ze nog meer tips voor een vrolijke ontbijttafel. Klik op de button hierboven om naar de juiste pagina te gaan.

Meer zelfmaakblogs: www.houtmoed.nl/blog-over-zelf-maken
Instagram: @houtmoed

Macramé konijnenoortjes via Houtje Touwtje

Ga lekker knopen met Loes van Houtje Touwtje en creëer deze leuke konijnenoortjes. Je kunt ze vervolgens gebruiken als servetring of voeg een ophang touwtje toe om ze ter decoratie op te hangen. 

Het project:
Macramé konijnenoortjes knopen.

Wat heb je nodig?
– circa 6 meter macramé katoen
– schaar
– houten ring
– textiellijm

Hoe lang creatief plezier?
Zo’n 15-20 minuten per stuk voor de beginner. Gevorderde knopers kunnen dit in 10 minuten.

Goed om te weten:
Loes gebruikte 3mm dik macramé katoen. Touw en de houten ringen zijn te bestellen in de Houtje Touwtje webshop.

Loes’ Houtje Touwtje-wederhelft Rogier ging in een ander IGTV filmpje aan de slag met hout. Pakketten voor figuurzagen en houtbranden vind je ook in hun webshop.

Webshop: www.houtje-touwtje.com
Instagram: @houtje.touwtje

Met deze vijf DIY-tips voor Pasen ziet jouw ontbijttafel er op z’n paasbest uit! Ik ben heel benieuwd met welke projecten jij aan de slag gaat en zou het leuk vinden als je de resultaten met ons wilt delen op Instagram. Tag je mij in je foto of story (@handmadeinholland)? En vergeet ook niet even de bedenker van het DIY-project te bedanken voor de leuke creatieve tip.  

Heb jij er wel eens last van dat je helemaal een middag vrij houdt om te gaan handwerken en er vervolgens niks uit je handen komt? Vaste gastblogger Charlie van Charlingual.com schreef een artikel met vijf tips voor ons voor een ontspannen middag handwerken. Lees het blog hier om je volgende keer het meeste uit je ‘creativitijd’ te halen.