Cursus

Cursus voor (startende) creatieve ondernemers

In de gids voor (startende) creatieve ondernemers die ik in 2020 lanceerde zit zoveel meer dan alleen kennis over de vijf onderwerpen. Bij elk hoofdstuk vind je ook wel een vraag of opdracht. Iets dat je aan het denken zet en maakt dat je de kennis en adviezen direct kunt toepassen in je eigen bedrijf.

Hoe fijn zou het zijn om die stappen samen met anderen te zetten die net als jij hun eigen handmade business willen opzetten of naar een hoger niveau brengen?!

Een groep gelijkgestemden om je antwoorden mee te bespreken, samen te sparren over deze interessante onderwerpen en waar je kunt leren van elkaars ervaringen. Bovendien de ruimte om je aanvullende vragen over deze onderwerpen te stellen en antwoord en advies te krijgen van mij en andere creatieve ondernemers.

Dat kan! Ik heb besloten in oktober een vijfdaagse cursus te organiseren die naadloos aansluit bij deze gids en jij kunt daarbij zijn!

Alle info kort op een rij:

Voor wie? Makers met mooie, goede producten en/of diensten. Starters en wie al een aantal jaar bezig is.

Welke topics? De vijf onderwerpen uit de gids; doelen en plannen, prijzen bepalen en verhogen, Instagram, branding, en een dosis (zelf)vertrouwen.

Waar? Via een besloten Instagram account, met post, story’s, video’s, chatgroepen en een live sessie.

Wanneer? Vijf dagen cursus 11-15 oktober. Toegang van 9 tot 31 oktober.

Wat is de prijs? €50 voor wie de gids al in huis heeft en anders €65. (incl btw)

De nieuwste versie van de gids is te downloaden direct na aanschaf van je ticket.

De timeline

Alle hoofdstukken uit de gids worden in de vijf dagen uitgebreid besproken, een dag voor elk onderwerp. Dat gebeurd middels een combinatie aan posts, story’s en IGTV video’s op een besloten Instagram account. In het weekend na de vijfdaagse komt er een live sessie, ter reflectie en voor het stellen van extra vragen. Alles is tot en met 31 oktober terug te kijken en op te reageren, dus alle tijd om de boel op je gemak te volgen, te herhalen en goed op je in te laten werken.

Wat je krijgt

Voor de prijs van €65 incl btw heb je dus drie weken lang:
– toegang tot al deze kennis en adviezen, fijn in beeld, geluid en tekst toegelicht.
– een community  gelijkgestemden
– een directe lijn met mij voor je aanvullende vragen over deze stof
– tientallen sparringsbuddy’s
– potentie tot nieuwe samenwerkingen

De gids (e-book)

De digitale gids kun je direct na betaling downloaden en heb je voor altijd als fijn naslagwerk en werkboek. Zo kun je na een tijd nog eens kijken hoe je er dan voor staat en of het tijd is om met hulp van deze gids weer een beetje bij te sturen. Heb jij de gids al? Dan ontvang je €15 korting en betaal je dus slechts €50 om mee te doen aan deze waardevolle weken. 

Hoeveel tijd het kost

Hoeveel tijd het je kost bepaal je zelf. Afhankelijk van hoeveel je uit elk onderwerp wilt halen kun je enkel de story’s bekijken of ook meedoen aan de opdracht(en) van die dag en het gesprek aangaan met anderen in de reacties of chatgroep. Heb je maar 10-15 minuten, dan kun je prima bijbenen, heb je een paar uur, dan haal je alles eruit wat erin zit! Nogmaals; je hebt tot het einde van de maand toegang, dus kunt gerust op een later moment een opdracht doen of voor jezelf nog eens herhalen.

Meer over de vijf onderwerpen

Met het behandelen van de vijf onderwerpen in deze cursus heb je een mooie fundering voor je bedrijf of kun je deze basis nog eens goed nalopen. (Kloppen mijn prijzen nog wel? Passen de dromen en doelen die ik toen heb gesteld nog bij wat ik echt wil? Wat straal ik uit met mijn bedrijf en kan dat scherper?) Hieronder nog wat uitgebreidere informatie over de vijf onderwerpen en de hoofdstukken waaronder die verdeeld zijn.


Hoofdstuk/dag 1: Doelen.
In dit hoofdstuk leer je over het verschil tussen dromen, doelen en plannen en waarom deze elementen alle drie belangrijk zijn om te hebben. Je leert hoe je goede hoofddoelen en tussentijdse doelen kunt stellen en wat het effect daarvan is. Als afsluiter van dit hoofdstuk een stukje over de moeilijke term ‘succes’ en hoe het behalen daarvan meer een mindset is.

Hoofdstuk/dag 2: Productprijzen. Er is veel om rekening mee te houden bij het prijzen van handgemaakte producten en creatieve diensten. In dit hoofdstuk leer je de basis en verschillende manieren waarop je jouw prijzen zou kunnen berekenen.

Hoofdstuk/dag 3: Instagram. Een krachtig sociaal media platform, vooral als je het goed weet in te zetten. Dit hoofdstuk zit bomvol tips & tricks evenals een uitleg over het algoritme en vindbaarheid. Met deze inzichten kan Instagram vóór je gaan werken in plaats van dat gevoel geven dat het je tegenwerkt.

Hoofdstuk/dag 4: Branding. Wat is branding nou precies en waarom is het zo belangrijk? Hoe plaats je jouw merk in de huidige markt en moet jij als maker ook in beeld zijn? In dit hoofdstuk vind je antwoorden op deze en meer vragen over dit stukje marketing.

Hoofdstuk/dag 5: You got this! Met deze laatste adviezen en tips krijgt jouw vertrouwen, energie en motivatie om te gaan of blijven ondernemen vast en zeker een fijne boost!

Met deze krachtige combi is deze cursus geschikt voor starters en ondernemers die al een paar jaar bezig zijn met hun creatieve bedrijf opzetten. Deze mix aan deelnemers zorgt bovendien voor een waardevolle groep waarin je (behalve van mij) veel van elkaar kunt leren.

Voel jij dat dit precies is wat jij kunt gebruiken om die verse energie na de zomer in te zetten voor groei als ondernemer, boek dan snel je ticket!

Eerder gestelde vragen:

Afhankelijk van de ervaringen van de eerste deelnemers en de vraag naar een tweede ronde zal ik deze cursus nog een keer geven in Q1 van 2022. Dat kan ik echter niet garanderen, dus wil je het risico niet lopen het te missen? Dan kun je beter nú meedoen.

Waarschijnlijk niet. Deze cursus is het meest waardevol als je al een goed idee hebt van wat je wilt aanbieden. Een concept of schets voor een product of dienst is al een goed begin. Tijdens de cursus werk je dan o.a. je doelen hierbij, prijs hiervoor en een passende positionering uit.

Iedereen onderneemt op zijn eigen tempo en leert andere lessen in het ondernemers avontuur. Het is goed mogelijk dat ik de afgelopen vijf jaar andere dingen heb geleerd dan jij, maar dat kun jij, op basis van de informatie op deze pagina (en deze pagina over de gids), beter inschatten dan ik.

Op zijn minst bied deze cursus je de kans om te reflecteren en met een frisse blik te kijken naar wat al staat. Dat proces doorlopen onder begeleiding en met een community creatieven samen is in mijn ogen ook de investering al meer dan waard!

De gids is na betaling direct te downloaden als e-book. Ontvang jij geen downloadlink of lukt het niet helemaal, stuur me dan even een berichtje op instagram (@handmadeinholland) of email (info@handmadeinholland.eu) en ik stuur het PDF-bestand van de gids z.s.m. handmatig via de mail naar je toe 😉

Heb jij nog een vraag (en dat kan ik me goed voorstellen hoor!), dan kun je me het snelste bereiken via Instagram @handmadeinholland. Mailen naar info@handmadeinholland.eu mag ook altijd. Ik help je graag, zodat jij kunt bepalen of deze cursus de beste stap is voor jou op dit moment.

Doe jij met ons mee?

Heb je nog vragen?