Cursus voor (startende) creatieve ondernemers

Een vijfdaagse cursus, speciaal voor startende creatieve ondernemers.

We behandelen vijf topics; doelen, productprijzen, Instagram, branding en onzekerheden & angsten. Op basis van de vijf onderwerpen uit de praktische digitale gids die ik in 2020 lanceerde en die al meer dan honderd creatieven verder heeft geholpen in hun ondernemersavontuur.

Tijdens deze vijf dagen gaan we samen aan de slag. Want samen kom je nog veel verder! 

Alle kennis, adviezen, vragen en tips uit de gids komen nu in videoformat en behapbare stukjes tekst voorbij. Met natuurlijk bonusvragen en extra adviezen die je niet in de gids terugvindt. Doordat we het in groepsverband doorlopen, heb je altijd iemand om mee te sparren en ik sta natuurlijk voor je klaar om je vragen te beantwoorden. 

Alle info kort op een rij:

Voor wie? Makers die de volgende stap willen zetten. Van hobby naar onderneming of van “onderneming” naar *onderneming!* (Snapje?!)

Welke topics? Doelen stellen, prijzen bepalen en verhogen, Instagram, branding, en een dosis (zelf)vertrouwen.

Waar? Via een besloten Instagram account, met post, story’s, video’s en (als er behoefte aan is) een live sessie.

Wanneer? De cursusdagen zijn ma 27 juni t/m vr 1 juli, elke dag een topic. Je hebt toegang tot de cursus t/m wo 31 augustus.

Wat is de prijs? €99 incl btw. Inclusief nieuwste versie van de gids, direct te downloaden na aanschaf van je ticket. Heb jij de gids al in huis? Dan kun jij boeken met €10 korting! (Stuur even een berichtje voor de kortingscode)

Ervaringen

Dankjewel Soraya voor de leerzame cursus! Ik heb ik deze 5 dagen al meer opgepakt dan afgelopen jaar. 🙂 Kleine stapjes, dat wel, maar ik weet nu in ieder geval waarom ik iets doe en hoe ik dat moet aanpakken!
Judith
@junyk_76
Bedankt Soraya, voor je duidelijke en prettige video's en support! Mijn telefoon staat vol met screenshots van alle handige tips die je hebt gegeven. Ik heb met jouw cursus alle tools in handen om verder te komen!
Anneloes
@atelierabc
Ik vond de cursus echt super helder en heel veel fijne tips en een zetje in de rug uitgehaald! Dus dankjewel Soraya!
Marloes
@sonnenberg.visuals

Zo volg je de cursus

Je volgt de cursus via Instagram. Ik geef je het weekend voor de cursus start toegang tot een besloten account. Tijdens de cursusdagen deel ik elke dag in de story’s de basis van elk onderwerk en vanuit daar verwijs ik door naar video’s (IGTV) voor diepgaande uitleg en posts waar ik vragen/opdrachten herhaal en waar we het gesprek openen. We nemen dus per onderwerp een dag, zodat we de boel uit-ge-breid kunnen behandelen en bespreken.
In het weekend na de vijfdaagse beantwoord ik alle ingezonden vragen en ergens in februari gooi ik er eens een reflectiemomentje in. Eind februari ronden we af en sluit ik het Instagram account.

Hoeveel tijd het kost

Houd rekening met ongeveer 30 minuten kijktijd per dag. Dan heb je alles wat ik vertel meegekregen. Je krijgt elke dag wat vragen, een oefening of opdracht mee. Of je die doet en hoe lang je hierover doet, dat bepaal je zelf. Ook kun je zelf ervoor kiezen of je deelneemt aan het gesprek van die dag in de reacties onder de post.

Rond 12:00 elke dag staat de inhoud van die dag online. Je kunt alle inhoud van de vijf cursusdagen overzichtelijk terugvinden in hoogtepunten, dus het is niet erg als je ‘achterloopt’. Je hebt na de vijf interactieve dagen nog een hele maand toegang. Ook in die tijd mag je altijd nog vragen stellen e.d. 🙂

Wat je krijgt

Voor de prijs van €99 incl btw heb je dus zeven weken lang toegang tot:
– al deze kennis en adviezen. Fijn in beeld, geluid en tekst voorgeschoteld en toegelicht.
– een directe lijn met mij voor je aanvullende vragen over deze stof
– de stok achter de deur dat je ook echt wat gaat doen met de stof
– een community gelijkgestemden en 
sparringsbuddy’s te over
– potentiele nieuwe samenwerkingen (er groeit altijd wat moois uit zo’n groep creatieven samen!)

én dan nog die fijne gids!

De gids (e-book)

De digitale gids kun je direct nadat je je ticket hebt geboekt downloaden. Zo kun je alvast van voorlezen als je wilt en heb je altijd als fijn naslagwerk en werkboek. Zo kun je later nog eens kijken hoe je er dan voor staat en of het tijd is om met hulp van deze gids weer een beetje bij te sturen.  

Meer over de vijf onderwerpen

Met het behandelen van de vijf onderwerpen in deze cursus heb je een mooie fundering voor je onderneming of kun je deze basis nog eens goed nalopen. (Kloppen mijn prijzen nog wel? Passen de dromen en doelen die ik toen heb gesteld nog bij wat ik echt wil? Wat straal ik uit met mijn bedrijf en kan dat scherper?) Hieronder nog wat uitgebreidere informatie over de vijf onderwerpen en de hoofdstukken waaronder die verdeeld zijn.


Hoofdstuk/dag 1: Doelen.
De eerste dag duiken we in het verschil tussen dromen, doelen en plannen en waarom deze elementen alle drie belangrijk zijn om te hebben. Je leert hoe je goede hoofddoelen en tussentijdse doelen kunt stellen en wat het effect daarvan is. 

Hoofdstuk/dag 2: Productprijzen. Er is veel om rekening mee te houden bij het prijzen van handgemaakte producten en creatieve diensten. Vandaag behandelen we de basis van verschillende manieren waarop je jouw prijzen zou kunnen berekenen en wanneer het tijd is om je prijzen te verhogen. Mét zelfvertrouwen en zonder scheve gezichten bovendien!

Hoofdstuk/dag 3: Instagram. Een krachtig sociaal media platform, vooral als je het goed weet in te zetten. Deze dag zit bomvol tips & tricks evenals een uitleg over het algoritme en vindbaarheid. Met deze inzichten kan Instagram – inclusief het alom gevreesde algoritme – vóór je gaan werken, in plaats van jou dat gevoel geven dat het je tegenwerkt. We helpen elkaar met het opbouwen van een mooie feed en ik deel mijn favoriete tools, tips en trucjes om toffe story’s te maken!

Hoofdstuk/dag 4: Branding. Wat is branding nou precies en waarom is het zo belangrijk? Hoe plaats je jouw merk in de huidige markt en moet jij als maker ook in beeld zijn? Op dag vier vind je antwoorden op deze en meer vragen over dit stukje marketing. Ook deel ik een aantal gratis tools die jou veel tijd en moeite gaan besparen tijdens het maken van content.

Hoofdstuk/dag 5: You got this! Met deze laatste adviezen en tips geef ik jouw zelfvertrouwen, motivatie en energie een dikke boost. Zo kun jij méér knallen, met minder zorgen!

Meer ervaringen

Voel jij dat dit precies is wat jij kunt gebruiken om die verse energie na de zomer te zetten voor jouw groei als ondernemer? 

Eerder gestelde vragen:

Naar verwachting zal de cursus in januari 2023 weer terugkomen. Voor een iets hogere prijs dan wel.

Deze cursus is het meest waardevol als je al een goed idee hebt van wat je wilt aanbieden. Een concept of schets voor een product of dienst is al een goed begin. Tijdens de cursus werk je dan o.a. je doelen hierbij, prijs hiervoor en een passende positionering uit.

Je kunt de boel natuurlijk ook omdraaien en eerst al deze kennis en tools in je opslurpen, om het later zelf toe te passen zodra je je aanbod helder hebt.

Op zijn minst bied deze cursus je de kans om te reflecteren en met een frisse blik te kijken naar wat al staat en waar jij wilt/nodig vindt aanpassingen te doen. Dat proces doorloop je onder begeleiding en met een community creatieven – gezellig en waardevol!

Spreken de onderwerpen je aan? Dan maakt het niet uit of je nog helemaal niet, pas drie maanden of al drie jaar onderneemt. Er is altijd iets te leren en verbeteren. 

De gids is na betaling direct te downloaden als e-book. Ontvang jij geen downloadlink of lukt het niet helemaal, stuur me dan even een berichtje op Instagram (@handmadeinholland) of email (info@handmadeinholland.eu) en ik stuur het PDF-bestand van de gids z.s.m. handmatig via de mail naar je toe 😉

Heb jij nog een vraag (en dat kan ik me goed voorstellen hoor!), dan kun je me het snelste bereiken via Instagram @handmadeinholland. Mailen naar info@handmadeinholland.eu mag ook altijd. Ik help je graag, zodat jij kunt bepalen of deze cursus de beste stap is voor jou op dit moment.

Doe jij met ons mee?

Heb je nog vragen?