Brainstorm

Want samen kom je tot meer, originelere en gekkere ideeën. Ideeën die inspireren en tot actie aanzetten.
Doe jij mee?

This is how we do it

Met een groep van 8 tot 15 creatieven komen we samen om te brainstormen over een vooraf vastgesteld onderwerp binnen het ondernemerschap. Deze brainstorm wordt voorbereid en begeleid door Soraya. Met interessante vragen, tactisch doorvragen en het actief uitnodigen om out-of-the-box te denken komt de groep tot waanzinnige en soms grote ideeën, concepten en plannen. Deze mogen door een ieder die meedoet aan de brainstorm gebruikt worden voor hun eigen bedrijf. 

De brainstorm vind plaats als een chatgroep binnen Instragram. Dit heeft vele voordelen waaronder de volgende fijne zaken:

  • Je hoeft niets nieuws te downloaden of een account aan te maken
  • Chatten kan op mobiel of via desktop, wat jij makkelijker vindt  ; ) 
  • Je kunt alles ALTIJD rustig teruglezen 
  • Je hebt direct verbinding met gelijkgestemden binnen een platform waar verbinding een van de belangrijkste factoren is voor het algoritme .

De sessie neemt in totaal maximaal 1,5 uur van je tijd in beslag. De eerste paar minuten zijn gereserveerd voor uitleg en om te checken of iedereen er is. Dan onderzoeken we samen het onderwerp; wat houdt het in, waar bevindt het zich binnen het ondernemerschap, waar houdt het verbinding mee? En vervolgens duiken we de diepte in en gaan we ‘echt brainstormen’. Geen idee is te groot of te gek… kom maar op!
Als er tijd is en geschikte ideeën zijn geopperd, dan kiezen we er een of twee om wat verder te bespreken en concreter te maken.
In het laatste kwartier ronden we het gesprek rustig af en nemen we geïnspireerd afscheid van elkaar. Binnen 2 werkdagen ontvang je in je mail nog een samenvatting van de sessie met daarin de belangrijkste en interessantste punten en ideeën die besproken zijn.

Op de planning

 De groepsbrainstorms zijn een nieuw project binnen Handmade in Holland. In juli doen we daarom eerst twee proefrondes voor een leuk instapprijsje. Is dit inderdaad zo  gezellig, interessant en waardevol als we verwachten, dan gaan we er meer organiseren.

Branding

Branding – letterlijk betekent het Engelse woord ‘brand’ niets meer dan ‘merk’, maar we hebben het hier over ‘branding’ ofwel ‘merken’, ‘tot merk maken’. Wat komt daar allemaal bij kijken en hoe zet je je bedrijf dan als merk in de markt? Een belangrijk stukje marketing dat we samen gaan onderzoeken en waarbinnen we tot nieuwe ideeën zullen komen. Ideeën die je zelf direct kunt uitwerken en inzetten na deze sessie.

*speciale instapprijs voor de proefrondes in juli.

Zichtbaarheid & vindbaarheid

Zichtbaar en vindbaar zijn voor je ideale klant is dé manier om meer verkopen te genereren. Want wat je niet ziet kun je niet kopen… 
Wat houdt zichtbaarheid en vindbaarheid in, waar zit het verschil en vooral hoe zorg je voor méér hiervan? Dat zijn een aantal van de vragen die we onderzoeken in de brainstorm met dit onderwerp en waaruit interessante oplossingen zullen komen waarmee een ieder aan de slag kan. 

*speciale instapprijs voor de proefrondes in juli.

Op dit moment staan er nog geen nieuwe brainstorms op de planning.
Zou jij er graag (weer) eens aan eentje meedoen? Stuur me dan een berichtje, bijvoorbeeld via Instagram. En heb jij al een groep van minimaal zes mensen die ook graag willen brainstormen, dan plan ik graag met jullie een datum en tijd in om jullie als groep door een mooie brainstorm te leiden.
Stuur me snel een mail (info@handmadeinholland.eu) of berichtje, and we’ll make it happen!

*Dit zijn speciale instapprijzen voor de proefrondes in juli.
Lijkt het je leuk om aan beide brainstorms mee te doen? Dan boek je een extra voordelig combiticket voor maar €12,50! Plaats simpelweg beide sessies in je winkelmandje (door op beide roze knoppen te klikken) en de korting wordt automatisch verrekend.

Vragen en voorwaarden

De brainstorms zullen alleen plaatsvinden wanneer er voldoende deelnemers zijn. Wordt dit aantal niet behaald dan krijgt iedereen die een ticket geboekt heeft de mogelijkheid om hun reservering om te boeken naar een andere sessie of kunnen zij ervoor kiezen hun geld teruggestort krijgen. In het geval van het combinatieticket krijg je het verschil in het bedrag tussen de combiprijs en enkele deelname teruggestort.
Wordt de brainstorm door ons geannuleerd dan ontvang je hierover uiterlijk 24 uur voor aanvang bericht over.

Kun je toch niet meedoen aan de brainstorm sessie waarvoor jij een ticket hebt geboekt? Dan kun je deze reservering tot 48 uur voor aanvang kosteloos annuleren. Wie weet kan iemand anders jouw plekje dan nog vullen 😉

Binnen 48 voor aanvang van de brainstorm is annuleren niet mogelijk, maar dat betekend niet dat je alles hoeft mis te lopen. Je kunt de volledige chat namelijk op je gemakje teruglezen en ontvangt net als de rest de samenvatting in je mailbox.

Korte antwoord; JA! Alle nieuwe ideeën die genoemd worden tijdens de brainstormsessies beschouwen we als ‘eigendom van de groep’. Dat betekent dat iedereen deze ideeën zelf mag concretiseren en omzetten tot interessante en originele plannen voor hun eigen onderneming. 
Daar zit dan ook de nuance in: het zelf verder uitwerken van het idee tot een concept of plan dat aansluit bij jouw bedrijf. 

Verder zou ik willen benadrukken dat wij bij Handmade in Holland staan voor ‘community over competition’. Heb dus respect voor elkaars originaliteit en kijk of er eventueel een mogelijk is om samen te werken in plaats van de directe concurrentie aan te gaan.

Wil je jouw idee voor jezelf houden? Dan kun je het beter voor je houden en niet benoemen tijdens de groepsbrainstorm.

Heeft het onderwerp een relatie tot creatief ondernemen? Dan staan we er voor open om een groepsbrainstorm te organiseren met dit topic. Ken jij al vijf andere mensen die op een bepaalde dag en tijd over dit onderwerp willen brainstormen, stuur deze datum + tijd dan mee wanneer je het idee voorstelt aan Soraya. Stuur een email naar info@handmadeinholland.eu of bericht op Instagram om een topic (en tijd) voor te stellen.

Stuur dan gerust een email naar info@handmadeinholland.eu (meestal antwoord binnen 2 werkdagen) of bericht op Instagram @handmadeinholland (meestal antwoord binnen 2-4 uur).