BLOG

Op de blog van Handmade in Holland wordt interessante en vooral fijne content gedeeld voor handmadelovers en handmakers. Denk aan shoptips, mooie verhalen van creatieven en adviezen voor (startende) ondernemers.
Behalve artikelen geschreven door mijzelf (Soraya), komen er ook regelmatig gastblogs langs van makers die ik bewonder. Zij vertellen hun verhaal of geven tips over hun handwerktechniek.

Geen blog missen? Abonneer je dan ook op de nieuwsbrief.

Door:

Sabine van PaperTales Design

Als je mij 5 jaar geleden had verteld dat ik zelfstandig ondernemer zou worden, had ik je keihard uitgelachen. De onzekerheid, geen stabiel inkomen, alles zelf moeten regelen, mij niet gezien! En toch schreef ik mij vorig jaar in bij de KVK met mijn bedrijf, PaperTales Design.

Door:

Soraya van Handmade in Holland

Big Magic van Elizabeth Gilbert is wat mij betreft echt een must read voor alle creatieven. In deze blog geef ik meer argumenten waarom en vertel ik over mijn grootste lessen uit dit boek.

Door:

Charlie van Charlingual

Ieder jaar zijn er weer nieuwe handmade trends. Zo aan het einde van het jaar hoop ik jou te motiveren om in het nieuwe jaar met een van deze nieuwe trends aan de slag te gaan!

Door:

Charlie van Charlingual

Ik sta al een paar weken lang te popelen om de kerstsfeer in huis te halen. Warme chocomel, gezellige lichtjes, fijne kerstmuziek. Ik ben er dol op! Het uitzoeken van leuke Christmas crafts is ook iets wat ik ieder jaar weer met veel plezier doe.

Door:

Lieke Koster

De bomen staken fel af tegen het grijs van de lucht, het oranje-geel knalde om ons heen. Blaadjes vlogen om de bus heen en wij hobbelden op een kleiner weggetje dan ingeschat een diep, donker bos in. Een met witte rotsen met diepgroen mos, op plekken zo dichtbebostdat je niet meer dan een meter of twee het donker in kon turen. En: een bos met zo’n 600 beren.

Door:

Charlie van Charlingual

Ken je dat, dat je buiten bent en je je adem als een wolkje ziet verschijnen? De eerste dag dat ik mijn eigen adem buiten kan zien, is voor mij altijd de eerste dag van het handwerkseizoen. Dikke truien breien, zachte sjaals haken en geborduurde taferelen in borduurringen maken. Tijdens het handwerkseizoen wordt handwerken weer helemaal hip.

Door:

Soraya van Handmade in Holland

DIY expert September18 bestaat inmiddels drie jaar en dat jubileum vieren ze met een prachtige map met hun top 30 DIY-patronen. Mijn exemplaar van deze te gekke verzamelmap kwam onlangs met de post en in deze blog vertel ik er jou graag meer over.

Door:

Marlies de Baat

“Negativity is the enemy of creativity” Bam, om er maar even een quote van David Lynch in te gooien. Hoe is dit voor jou als creatieveling? Heb jij de negatieve, angstige woorden van de innerlijke criticus in je hoofd al een beetje kunnen temperen?

Door:

Soraya van Handmade in Holland

Passend bij deze echte herfstactiviteiten en om de herfstige sfeer in huis te halen heb ik 20 mooie handgemaakte producten verzameld vanaf Etsy. Tussen de toffe items van deze Nederlandse makers zit ook vast iets leuks voor jou!

Door:

Soraya van Handmade in Holland

Voor je het weet is het alweer december en tijd om fijne kerstwensen te versturen naar al je dierbaren. Voortbordurend op de gezellige sfeer van de HIH winkelstraat, hebben Romy van Muchable en ik samen vijf kerstkaarten ontworpen. Kijk je mee?

Door:

Lieke Koster

Vlak voor we ons huisje op wielen weer klaar maakten voor een nieuw lang, avontuur, schilderde ik nog een nieuwe collectie bij elkaar. Schilderijen met fluisteringen van de natuur, affirmaties tussen bladeren van bomen, zonlicht dat omhelst.

Door:

Lieke Koster

We zijn een paar maanden in Nederland en laatst merkte ik op dat ik het naar vrienden en familie als ‘toch wel een beetje gek, zo’n tussenfase’ beschreef. Een tijd die het eind en straks weer een begin van avonturen aangeeft.

Door:

Soraya van Handmade in Holland

Het bijhouden van een urenregistratie is in principe niet verplicht, maar wel enorm aan te raden voor alle ondernemers. In deze blog vertel ik je van alles over de voordelen en hoe je een optimale urenregistratie kunt bijhouden in Excel die je hooguit een paar uur per jaar kost.

Door:

Charlie van Charlingual

Als je een onderneming hebt, komen er in volle vaart lessen rondom het leven en het ondernemerschap op je af! Ik kwam een boel interessante lessen tegen toen ik deze zomer bij enkele creatieve ondernemers op bezoek ging.

Door:

Soraya van Handmade in Holland

Het is hartje zomer, maar ik voelde het nog niet helemaal… Dus ging ik op Etsy op zoek naar handgemaakte producten van Nederlandse makers die me meer in de stemming zouden brengen. Graag deel ik met jullie 20 van de vrolijke, kleurrijke en zomerse items die ik spotte op het crafty verkoopplatform.

Door:

Lieke Koster

Het hoeft niet groot, een hoekje in de keuken of een inbouwkast dat een bureautje wordt. Kunstenares Lieke geeft een rondleiding in haar vanlife-atelier en deelt tips en tricks voor een functionele én fijne werkplek.

Door:

Charlie van Charlingual

Er zijn uren, dagen en weken waarop ik het ook allemaal niet meer weet. Ik kan dan in principe wel een zin typen maar of dat nou een bijster interessante zin is weet ik niet. Soms is de creativiteit gewoon weg. Geen idee waar ze naartoe gaat, maar ik kan haar dan niet te pakken krijgen. Gelukkig heb ik inmiddels wel verschillende manieren gevonden om hier mee om te gaan. Lees maar mee!

Door:

Soraya van Handmade in Holland

Tijd voor een friendly reminder dat je niet áltijd álles kunt doen. Volgens mij kun je namelijk een heleboel doen, misschien zelfs wel alles dat je bedenkt of wilt, maar niet de hele tijd door. Ik neem je graag mee in mijn ervaringen en inzichten op dit gebied.

Door:

Charlie van Charlingual

Halverwege deze maand gingen wij een paar dagen op vakantie. We hadden eerder al een fijn huisje in Nederland uitgezocht en waren van plan om daar de hele week van het zonnetje te genieten, te wandelen en gewoon even te ontspannen. En wat hoort bij ontspannen? Jawel! Een hele hutkoffer vol creatieve projecten!

Door:

Lieke Koster

Het begint met een idee. Misschien is er een plaatje, een kleurenpalet, verhaal of concept – soms is er eerst het doek. De penselen die je roepen, de verf die glanst. Jeukende vingers of die toffe atelier-tuinbroek. Opeens ben je dan onderweg.

Door:

Soraya van Handmade in Holland

Je wilt vanaf jouw Instagram account wel naar meer pagina’s verwijzen dan alleen je homepage, maar kunt slechts één link toevoegen in je bio. Er zijn gelukkig een aantal tools waarmee je dit probleem gemakkelijk kunt omzeilen en ik geef je een tip voor een hele simpele custom oplossing.

Door:

Karin van Studio Cooliejoelie

Papier, nooit gedacht dat ik hier de rest van mijn leven mee bezig kan zijn. Jarenlang heb ik papier verzameld, het is tenslotte zonde om leuk of mooi papier weg te gooien. Al snel kwam ik er achter dat papier een enorm veelzijdig materiaal is.

Door:

Soraya van Handmade in Holland

Een bloemetje is altijd een goed idee. Maar vind je het nou jammer dat een vers boeket na een week of twee weer op is, dan heb ik hier een aantal tips voor originele bloem cadeautjes voor je. Bloemen in allerlei soorten, maten en bijzondere vormen van uiteenlopende Nederlandse makers.

Door:

Charlie van Charlingual

Als handwerkster weet ik hoe lastig het is om een onafgemaakt project in de kast te hebben liggen. Toch weet ik dat het helemaal oké is om een project een poos aan de kant te leggen. In deze blog lees je waarom ik hier geen probleem mee heb en hoe ik ze dan toch nog een keer erbij kan pakken.

Wil jij ook een keer een gastblog schrijven of lijkt het je tof om jouw product terug te zien in een artikel of spotlight plek?
Stuur dan gewoon eens een berichtje met je voorstel of je vraag naar info@handmadeinholland.eu of via Instagram @handmadeinholland.