BLOG

Op de blog van Handmade in Holland wordt interessante content gedeeld voor zowel fans van handgemaakte producten als de makers zelf. Denk aan shoptips, mooie kortingsacties, adviezen en tips voor (startende) creatieve ondernemers.

Spotlight: oorbellen indy
KESHI studio

Al jarenlang volg ik KESHI studio met veel plezier en bewondering via Instagram en onlangs vond ik op mijn deurmat een prachtige set Indy oorbellen! In deze blog vertel ik graag meer over waarom ik zo fan ben en hoe deze oorbellen mij tot nu toe bevallen.

HIH x Liefhebberen collectie

Marrit van Studio Liefhebberen en ik bundelden deze zomer onze krachten en hebben samen een unieke collectie houten stempels voor creatieve genieën ontworpen. Deze stempels heb je niet echt nodig, maar WIL je gewoon hebben!

Spotlight: ananasleer
ips leerlab

Een tijdje geleden kreeg ik een berichtje van Irena van ips Leerlab, met de vraag of zij een cadeautje voor mij mocht maken. Nou ben ik niet héél erg fan van leer, maar toen deze tassenkunstenares me liet weten dat ze ook met ananasleer werkt werd ik meteen enthousiast!

Back2Work essentials

De zomer is voorbij, iedereen is weer lekker aan het werk of aan de studie. En zeg nou zelf, dat werk is toch een stuk leuker met fijne producten op je bureau, in je home-office of mee in je rugzak. Mocht jij nog op zoek zijn naar een fijne mok, inspirerende kantoor decoratie of prachtige etui, check dan dit rijtje back2work essentials...

Flow Vakantiebox

Flow heeft een supertoffe Vakantiebox gemaakt en stuurde mij een gratis exemplaar. Wat een feestje zeg! Ik ben al jaren fan en geabonneerd op het magazine, maar voor wie Flow niet kent, hier een aantal redenen waarom ik zo dol ben op hun producten en het ook goed past bij Handmade in Holland.

Spotlight: Familiearmbandje
MOM gemstone

Linda was op zoek naar een minimalistisch armbandje met een geboortesteen die bij het sterrenbeeld tweeling past, toen zij niet kon vinden wat ze zocht is ze deze zelf gaan maken.
Inmiddels maakt deze lieve vrouw unieke sieraden met een verhaal voor anderen met haar label MOM gemstone. Zoals deze familiearmbandjes ...

Meerdere foto's toevoegen aan je insta story

Je wilt een fotocollage maken, je productfoto op een leuke achtergrond plaatsen of een foto plakken op een template zoals met de #FaveHandmade actie van Het jaar van handgemaakt, maar je weet niet hoe? In dit blogje en geef ik je een aantal manieren en tips om dat voor elkaar te krijgen.

Spotlight: Naaldmagneet
Iris Borduurt X Annabel Ester

Sommige producten hoef je niet te testen om te weten dat ze super praktisch en ronduit geniaal zijn. Deze naaldmagneet van Iris Borduurt in samenwerking met Annabel Ester valt onder die categorie. Daarnaast zijn de ontwerpen ook nog eens een lust voor het oog!

HIH x JOOP collectie

Elise van JOOP digital studio en ik hebben onze creative minds gebundeld om samen een kleine maar bijzondere collectie sieraden te ontwerpen voor creatieve mensen en – zoals ik ze graag noem – handmadelovers. In dit blog vertel ik je alles over het ontstaan van de collectie, laat ik alle sieraden zien en vertel ik iets over het idee achter elk item.

Jezelf serieuzer nemen als ondernemer - 6 adviezen

Vind je het lastig om jezelf te zien als ondernemer? Beschrijf jij je webshop als winkeltje of een uit de hand gelopen hobby? Wil je graag meer uit je onderneming halen maar blijf je steken op een soort ‘hobby niveau’? Dan helpen deze tips je wellicht om jezelf als ondernemer serieuzer te nemen waardoor je stappen kunt maken om je bedrijf serieuzer te maken. Here we go!

5 tips om duurzamer te ondernemen

Om het milieu denken, recyclen, hergebruiken: het is niet alleen maar mooi meegenomen, het wordt steeds belangrijker! Je hoort de natuur er bijna letterlijk om smeken (help mij! Help mij!), maar ook steeds meer consumenten maken heel bewust hun keuzes. Alleen… waar moet je in hemelsnaam beginnen? Of ben je eigenlijk al best milieubewust bezig?

Vertel eens... instagram loop-actie

Instagram is een sociale media en draait dus om contact, interactie en verbinding met je volgers en potentiële klanten. In de Handmade in Holland Makersclub is dit een terugkerend thema wat we bespreken in posts en ook in onze laatste maandelijkse brainstormsessie. In de brainstorm van december gingen we samen op zoek naar een origineel idee of oplossing voor meer vindbaarheid of zichtbaarheid op Instagram.

Spotlight: Lamp Tine Liefsvanemma

Zie je die toffe lamp daar hangen? Die is gemaakt door Liefs Van Emma.
Emma houdt van duurzaamheid, praktisch en interieurdesign en deze elementen komen allemaal terug in het ontwerp van lamp Tine.

7x hippe kerstdecoratie

Wat is het toch altijd gezellig om het huis te versieren voor kerst! Ook in de wereld van handgemaakte producten is er een hoop moois te vinden om jouw huis met de feestdagen sfeervol te decoreren. Ik laat je in dit blog tien prachtige producten zien die zijn ontworpen en/of met de hand worden gemaakt door tien hele knappe makers uit ons eigen landje.

Wil jij ook een keer een gastblog schrijven of lijkt het je tof om jouw product terug te zien in een artikel of spotlight plek? Stuur dan gewoon eens een berichtje met je voorstel of vraag naar Soraya via de contactpagina of Instagram @handmadeinholland .